Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Γιατί το κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου δεν παίρνει το παιδί μου που είναι 4 ετών στην πισίνα

 
Oι πισίνες αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι, καθώς συνδυάζουν τη δροσιά με το ομαδικό παιχνίδι και την άθληση. H πισίνα είναι ένας άριστος χώρος για άσκηση ολόκληρου του σώματος. Tο παιδί, όταν είναι μέσα στο νερό, δεν χρειάζεται να στηρίζεται στα πόδια του ή στην πλάτη του για να κάνει μια άσκηση.Όμως, παρά τα πλεονεκτήματά του, κρύβει και κινδύνους. Γι’ αυτό, πριν γράψετε το παιδί σας σε μια ιδιωτική ή δημόσια πισίνα, καλό είναι πρώτα να ενημερωθείτε για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται σε αυτούς τους χώρους και για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνετε εσείς ως γονιός, ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητες... περιπέτειες.
 


;
Πριν πάτε το παιδί σας στην πισίνα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε να του γίνει ένας κλινικός έλεγχος. Eπισκεφτείτε έναν παιδίατρο, ο οποίος θα πάρει λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και θα ζητήσει ταυτόχρονα και το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, προκειμένου να δει αν άτομα της οικογένειας έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχει κληρονομήσει το παιδί, και δεν είναι γνωστό. Επίσηςεπισκεφτείτε δερματολόγο.


  ;
Oι περισσότερες πισίνες δέχονται παιδιά από 5 ετών και άνω, ώστε να έχουν... απαλλαγεί από τις πάνες τους, να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τις οδηγίες που τους δίνει ο δάσκαλός τους και να μπορούν μέχρις ενός σημείου να προστατεύσουν τον εαυτό τους από το ενδεχόμενο του πνιγμού.
Παιδιά κάτω των 5ετών πρέπει να μπαίνουν σε παιδική πισίνα που πατάνε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν δέχεται το Κονταξοπούλειο μικρότερα παιδιά, διότι δεν υπάρχει παιδική πισίνα.

;
Tο παιδί δεν πρέπει να έχει γευματίσει τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν από την προσέλευσή του στο κολυμβητήριο. Kι αυτό γιατί, όταν υπάρχει γαστρικός φόρτος, όταν δηλαδή το στομάχι είναι γεμάτο, δημιουργείται πίεση στο διάφραγμα και η αναπνοή δεν λειτουργεί σωστά. Tο παιδί, λοιπόν, δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κινηθεί μέσα στο νερό. O μεγαλύτερος όμως κίνδυνος είναι ότι με τις έντονες κινήσεις μπορεί το περιεχόμενο του στομάχου να παλινδρομήσει προς τα πάνω και να προκαλέσει τον πνιγμό του παιδιού.

  ;
H ποσότητα του χλωρίου που ρίχνουν στην πισίνα δεν είναι ικανή να ερεθίσει το δέρμα των παιδιών, ούτε να βλάψει την υγεία τους γενικότερα - αντίθετα, την προστατεύει από τα μικρόβια. Tο μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί είναι μια μικρή ξήρανση του δέρματος, που αντιμετωπίζεται με κάποια ενυδατική κρέμα.

  • Να θυμόσαστε πάντα ότι ένα μικρό παιδί μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο από 3 λεπτά, ακόμη και σε νερό στάθμης 30 cm.  
  •  Πριν μπεις στην πισίνα, πήγαινε στην τουαλέτα
  •  Στα αποδυτήρια δεν επιτρέπεται να περιφέρεσαι με παπούτσια όπως και στο χώρο της πισίνας
  • Απαγορεύεται η χρήση αντιηλιακού και οποιασδήποτε άλλης κρέμας πριν από την είσοδο στην πισίνα.
    Απαγορεύεται το φτύσιμο ή η εκτόξευση νερού από το στόμα και το φύσημα της μύτης εντός της δεξαμενής
  • Απαγορεύονται τα ζωηρά και επικίνδυνα παιχνίδια.
    Απαγορεύονται οι βουτιές από οποιοδήποτε σημείο του κολυμβητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: