Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ

 
1.  Μην έρχεσαι στο κολυμβητήριο αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να μεταδώσεις στους άλλους κολυμβητές. Δεν πρέπει να έχεις δερματικά προβλήματα, ανοικτές πληγές ή λοιμώξεις στον ρινοφάρυγγα, γιατί εύκολα μπορούν, μέσω του νερού, να μεταδοθούν σε άλλους κολυμβητές.

2.  Κάνε ντους και πήγαινε στην τουαλέτα πριν κολυμπήσεις, στην πισίνα δεν πηγαίνουμε για να πληθούμε. Γενικά δεν ουρούμε, και δεν φτύνουμε μέσα στην πισίνα.



3. Φόρεσε σκουφάκι κολύμβησης για να μην πέφτουν τρίχες στο νερό που βουλώνουν φρεάτια. Δεν κολυμπάμε ποτέ με βερμούδα, πηγαίνουμε μόνο με μαγιώ. Έχετε πάντα 2ο ζευγάρι παπούτσια, μην έρχεστε με σαγιονάρες που θα μπείτε μέσα στο χωρο της πισίνας, διότι κουβαλάτε από το δρόμο όλα τα μικρόβια και τους μύκητες στη πισίνα. Μην φεύγετε βρεγμένοι με μπουρνούζι, και η πετσέτες σας ακουμπούν σε χώρους με μικρόβια μέχρι να πάτε σπίτι σας να αλλάξετε.

4.  Άφησε όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα στα αποδυτήρια. Μην τα κουβαλάς στους χώρους της πισίνας.

5.  Σεβάσου την καθαριότητα στα αποδυτήρια, στα ντους, στις τουαλέτες. Σωστή υγιεινή αυτών των χώρων είναι για το καλό το δικό σου και των άλλων.

6.  Πέρασε από την δεξαμενή απολύμανσης των ποδιών πριν μπεις στο νερό για να μην κουβαλάς μύκητες και μικρόβια στην πισίνα που εσύ θα τα κολλήσεις πάλι που μπαίνες μέσα.

7.  Θυμήσου ότι το κολυμβητήριο είναι περιορισμένος χώρος.  Πολύ ζωηρά  παιχνίδια μπορεί να είναι ενοχλητικά για τους άλλους που κολυμπούν, δεν τρέχουμε, δεν φωνάζουμε, γενικά δεν κάνουμε βουτιές στην πισίνα.

8.   Μην μπαίνεις στους χώρους γύρω από την πισίνα αν δεν κολυμπάς. Οι χώροι αυτοί δεν είναι για τους φίλους, τους γονείς, τους θεατές των αγώνων, είναι γιʼ αυτούς που έχουν προετοιμαστεί και είναι κατάλληλα ντυμένοι για κολύμπι.

9.  Σεβάσου τις οδηγίες των υπευθύνων.  Το μόνο που απαιτούν από σένα και τους άλλους είναι υπακοή στις οδηγίες σωστής συμπεριφοράς μέσα στο κολυμβητήριο για να υπάρχει τάξη και ασφάλεια.

10. Ενημέρωσε την διεύθυνση του κολυμβητηρίου για οτιδήποτε θεωρείς ότι απειλεί την ασφάλεια, την άθληση ή την διασκέδασή σου στο κολυμβητήριο.

Πάνω από όλα θέλουμε ασφάλεια έξω και μέσα στην πισίνα, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δική σας συμμετοχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: