Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

2014. Θα μάθουμε να ζούμε χωρίς ευρωπουλα, και στο τέλος θα πουλήσουμε και το νεφρό μας για να επιβιώσουμε


Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο προσαρμοζόμαστε σιγά σιγά στις νέες καταστάσεις.
Τελικά οι κυβερνήσεις που έρχονται και φεύγουν αυτό συμφωνούν.
Να μας φέρουν στο (0) σιγά σιγά αργά, βασανιστικά. Έχουμε οικονομική κρίση από το 2008 δηλαδή 6 χρόνια, και έχουμε πλέον μάθει να κυκλοφορούμε χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι μας. Ο μισθός όταν τον παίρνουμε δεν φτάνει ούτε για τις πρώτες 10 μέρες του μήνα. Πως να φτάσουν τα 400-500ευρω όταν χρειάζεσαι 1.000-1.200ευρω για να ζήσεις και να πληρώσεις τους φόρους που απαιτούνται;


Κι όταν καθυστερεί αυτοί δημιουργούν πλεόνασμα εις βάρος της δική μας τσέπης. Αυτοί αυγατίζουν τα δικά τους λεφτά, και εμείς μέρα με τη μέρα χρεωνόμαστε και περισσότερο.
Στο τέλος του 2017, αφού μας χρέωσαν για τα καλά, και θα μας έχουν πάρει τα σώβρακα, το αίμα, τα όργανα μας, τις περιουσίες μας, θα γυρίσουν και θα μας πούνε.
"Είδατε που λεφτά υπήρχαν τελικά", αλλά δεν το ξέρατε γιατί ο καθένας από εσάς είχε κάτι που είχε κάποτε αξία. Είδατε που ο καθένας από εσάς που κλαιγόταν ότι δεν είχε λεφτά έδωσε από 1.000-2.000ευρω κάθε χρόνο είτε φτωχός είτε άπορος, είτε άνεργος; Θα έχει χρεωθεί 30.000-50.000ευρω και ενώ έλεγε ότι δεν είχε, στο τέλος πήγε πούλησε ένα νεφρό και τα βρήκε και ξεχρέωσε.
 Είδατε που ξεπουλώντας τον ελληνικό πλούτο, οι εβραϊκές οικογένειες γίνανε ακόμα πιο πλούσιοι, και εσείς ακόμα πιο υποτακτικοί;
Γιατί απλά Έλληνα υπόδουλε κακομοίρη,υποτάχτηκες στο πολιτικό σύστημα και σε όποιον έρχεται να σου κάνει τον νταβατζή, έδειξες ότι δεν έχεις ούτε δύναμη να αντισταθείς, ούτε δύναμη να παλέψεις... έσκυψες το κεφάλι, και αποφάσισες ότι καλά είναι και τα 300ευρω, αρκεί να τα παίρνεις.
Όμως αυτοί που σου τα επέβαλλαν παίρνουν 8.000-10.000ευρω το μήνα και παραπονιούνται ότι δεν τους φτάνουν.
Εσύ Έλληνα παραπονέθηκες ποτέ εδώ που σε φτάσανε; 
Ή έχεις συνηθίσει την κακοποίηση και θες πάντα τον νταβατζή να σε ελέγχει;

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια: