Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Στην Θεσσαλονίκη του 2014 οι γυναίκες δεν ντύνονται, απλά γδύνονται

Τελικά όσο περνά ο καιρός και η κρίση χειροτερεύει οι γυναίκες αντί να συμμαζεύονται και να βάλουν μυαλό, το χάνουν και περισσότερο.
Αντιμετωπίζουν την κρίση με εγωισμό, με ανευθυνότητα, και με ξεγύμνωμα, αυτή δυστηχώς είναι η αντίδραση τους, ο εύκολος δρόμος.
Κυκλοφορώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βλέπεις απλά γυναίκες με μπλούζες, χωρίς φούστα, με ένα καλτσόν και όχι με κολάν, με ένα κομμένο σχισμένο τζιν, με σχισμένα παντελόνια, με tattoo, με σκουλαρίκια στη μύτη και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς, με άλουστα μαλλιά, με βρώμικα και θλιβερά παπούτσια, με υφασμάτινες τσάντες των 3 ευρω...βλέπεις γυναίκες που το ντύσιμο τους δεν αξίζει ούτε 20ευρω όλο μαζί με τα παπούτσια.

Τα ρούχα που φορά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κατά 50% είναι κινέζικα ευτελής ποιότητας συνήθως μακώ μπλούζες και κολάν, που μετά από μερικά πλυσίμαα ξεβάφουν και ξεχειλώνουν.
Οι πιο νέες κόβουν το παλιό τους τζιν σε σορτς, ή το σκίζουν και το ζωγραφίζουν με κοντά μπλουζάκια που αναδυκνύουν την κοιλιά, ή τη μέση και μπότες.



Και όσο πέφτουν οι αξίες μας πέφτουν και τα καβάλα στα παντελόνια φυσικά!!!

 

Ένα ποσοστό βάζει μια μπλούζα ριχτή και ένα διάφανο καλτσόν και βγαίνει στο πεζοδρόμιο θεωρώντας ότι προκαλεί... και περνά την γραμμή της, θα μαζέψει τους μνηστήρες γύρω της.
Βλέπουμε 40αρες να φορούν πιο κοντές φούστες από τις κόρες τους τις 20άρες.
Βλέπουμε 65άρες με κολλητά τζιν παντελόνια.
 

Βλέπουμε ακόμα το χειρότερο, την πώληση του γυναικείου κορμιού να γίνεται πρώτο επάγγελμα στη Θεσσαλονίκη του 2014, της ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας και του free internet.
Όμως τα ΜΜΕ δεν μιλούν γι αυτά, απλά σιωπούν και προβάλλουν τις αναληθείς δηλώσεις των υποψήφιων πολιτικών που μας παραμυθιάζουν ότι κάτι πέτυχαν, τα κάταφεραν να βγούμε στις αγορές.
 
Εγώ το μόνο που βλέπω να κατάφεραν είναι να μας σπρώχνουν στην πορνειά, στην αυτοκτονία, στα ναρκωτικά, στο παρεμπόριο, στην εξαθλίωση, στην εξαφάνιση των αξιών, στην καταστροφή της επιχειρηματικότητας... Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη του 2014

Γράφι η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: