Τι ήταν τα ΣΤΑΦΥΛΑΡΜΙΑ
Πως διατηρούσαν οι παλιοί τα σταφύλια για το χειμώνα
Συνταγή ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΗ
Παίρνουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε 2 μέρες σε νερό με ασβέστη να σφίξουν και να μείνουν τραγανά.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα κιούπι με μούστο που βράζει.
Τα αφήνουμε μέχρι να πήξει.
Κατόπιν όταν κρυώσει τα βάζουμε σε ένα πήλινο κιούπι που το σφραγίζουμε με γύψο και το ανοίγουμε το χειμώνα και τρώμε.Μπορεί να επέλθει βρασμός μέσα στο κιούπι λόγο θερμοκρασίας δεν πειράζει.
Γράφει η Σοφία Κυριακίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου