Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Α-Ω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ Ετοιμάστε σαλάτες σε γυάλινα βάζα έτοιμα προς κατανάλωση στο ψυγείο.


Ωραίες οι πράσινες σαλάτες, αλλά ο κόσμος προτιμά τις έτοιμες συσκευασμένες από τα ΜΑΡΚΕΤ για να μην έχει να πλένει και να ετοιμάζει...
ΚΑΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ φυσικά

Κάντε μια βόλτα στην Λαική της γειτονιάς σας, πάρτε τις πράσινες φρέσκες σαλάτες σας. Πλένετε καθαρίστε, στεγνώστε και μοιράσατε τες σε 4-5 βάζα γυάλινα.
Βάλτε τα στο ψυγείο και είναι έτοιμα για το πιάτο και κατανάλωση αφού βάλετε το ντρέσιγκ της αρεσκείας σας πάνω. Μπορείτε ακόμα να το πάρετε μαζί στη δουλειά σας.
Κράτα έτσι για μέρες δεν μαυρίζει και είναι φρεσκότατη.
Φυσικά αν η σαλάτα είναι από τον κήπο σας χωρίς φάρμακα κρατά περισσότερο και έχει άλλη γεύση.

Το ίδιο θα κάνετε με τους μαιντανούς-ανηθους-ρεπανάκια-σέλινο σε βάζα κρατάνε περισσότερο φρέσκα στο ψυγείο ενώ στις σακούλες χαλάνε γρήγορα.

+Προσοχή μόνο να το γεμίσετε μέχρι πάνω. Όσο περισσότερο αέρα έχει τόσο πιο γρήγορα χαλά η σαλάτα. Όσο πιο γεμάτο το έχετε τόσο καλύτερα θα διατηρηθεί.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: