Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια αποθηκεύω λαχανικά για το χειμώνα για τουρλού



Όλο το καλοκαίρι ο κήπος μας δίνει τόσα αγαθά βιολογικά, που ξέρουμε τι είναι και από που προέρχονται που η γεύση και η νοστιμιά είναι απίστευτη. Φυσικά δεν πετάμε τίποτα και όλο το χειμώνα αποθηκεύουμε σαν μυρμήγκια την τροφή μας για το χειμώνα, που τα πιπεράκια οι μελιτζάνες και τα λαχανικά είναι θερμοκηπίου και αξίζουν πιο ακριβά και από το κρέας.

Πως θα έχουμε λοιπόν το τουρλού μας το χειμώνα από τον κήπο.
Κατεψυγμένο φυσικά και έτοιμο για μαγείρεμα.

Τσιγαρίζουμε λίγο τις μελιτζάνες τα κολοκυθάκια, και τις πιπεριές σε λαδάκι στο τηγάνι.
Βράζουμε τα φασολάκια και κάνουμε μεριδούλες σε σακούλες κατάψυξης ειδικές.
Βάζω πάντα και ντοματίνια ολόκληρα.

Έτσι το μόνο που χρειάζεται όταν είναι να κάνουμε το φαγητό μας είναι να το βγάλουμε από το ψυγείο να το ξεπαγώσουμε και μόλις τσιγαρίσουμε το κρεμμυδάκι μας βάλουμε την ντοματούλα μας σάλτσα και τα αρωματικά μας βότανα.. προσθέτουμε και τις πατατούλες και έχουμε ένα υπέροχο τουρλού όλες τις εποχές είτε στην κατσαρόλα είτε στη γάστρα στο φούρνο.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: