1 κιλό κραταίγο
ζάχαρη
1 λεμόνι χυμό
1,5 φλιτζάνι νερό
πηκτίνη για μαρμελάδες
Βράστε τα φρούτα με νεράκι για μια ώρα και μετά βάλτε τα στο μούλτι
Στραγγίξτε το ζουμί με τρυπητό.
Μετά για κάθε ποτήρι χυμό θα βάλετε ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
Βράζετε και πάλι γύρω στα 20λεπτά να λιώσει καλά η ζάχαρη
Ρίχνετε την πηκτίνη και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
Στο τέλος το χυμό λεμονιού
Κονσερβάρετε με την γνωστή μέθοδο
Την συνταγή την πηραμε από
http://www.eatweeds.co.uk/hawthorn-jelly-recipe
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου