Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Ρυζόγαλο με μαστίχα και φρέσκο γάλα

 

Υλικά συνταγής

Μια και σε λίγο θα αρχίσει η νηστεία, είπαμε να ευχαριστηθούμε λίγο τα γαλακτοκομικά πριν τα κόψουμε. Πήγαμε λοιπόν στο μανδρί και αγοράσαμε φρέσκο γαλατάκι, το οποίο βράσαμε.

  • 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ (ή νεσεστέ
  • κανέλα για το πασπάλισμα

 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10΄ να φουσκώσει  το ρύζι. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.

Mερίδες: 6

Δεν υπάρχουν σχόλια: