Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Α-Ω Νερό δηλητήριο στις Δημοτικές Κοινότητες Ωραιοκάστρου. Συνιστούν στους κατοίκους να μην πίνουν και να μην μαγειρεύουν με αυτό

Τραγική παραμένει η υπόθεση του «πόσιμου νερού» στις δημοτικές κοινότητες της Λητής, του Δρυμού, του Μελισσοχωρίου και του Πενταλόφου, αφού για ακόμα μια φορά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του δήμου Ωραιοκάστρου εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευσης κατανάλωσης του νερού στις περιοχές αυτές.
Η δειγματοληψία και η ανάλυση έδειξε -τι πρωτότυπο- νιτρικά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, αναγκάζοντας την ΔΕΥΑΩ σε ανακοίνωση που προτρέπει τους κατοίκους να μην πίνουν αλλά και να μην μαγειρεύουν με το νερό αυτό. «Η μεγάλη βροχόπτωση και οι πλημμύρες» φταίνε για τα νιτρικά, αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης. Το δια ταύτα είναι όμως, πως αυτά πάντα θα υπάρχουν και θα «απειλούν» την ποιότητα ζωής των κατοίκων που ζουν στις περιοχές αυτές. Οι οποίοι πληρώνουν χρόνια τώρα την προεκλογική «υποσχεσιολογία» μιας οριστικής λύσης.

Στο δελτίο τύπου η ΔΕΥΑΩ αναφέρει:
"Mετά την τελευταία δειγματοληψία νερού και τις αναλύσεις που έγιναν και κοινοποιήθηκαν στις 16/2/2015, το νερό στις Δημοτικές Κοινότητες Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου και Πενταλόφου η τιμή της παραμέτρου των Νιτρικών (ΝΟ3) βρίσκεται πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην μεγάλη βροχόπτωση και τις πλημμύρες το νερό των οποίων απορροφήθηκε από τον υδροφόρο ορίζοντα παρασύροντας νιτρικά. Σταδιακά θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.
Μέχρι τότε καλά θα είναι οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών να μη χρησιμοποιούν το νερό για πόση και μαγείρεμα.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ω. για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και της βελτίωσης της ποιότητας του νερού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προέβη στην σύναψη σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τόσο για την πραγματοποίηση των αναλύσεων όσο και για την αναζήτηση λύσεων σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς της πολιτείας.
Θα σας ενημερώσουμε στην επόμενη δειγματοληψία που θα πραγματοποιηθεί."

Αναρτήθηκε: www.politesoraiokastrou.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: