Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ,ΦΟΡΕΩΝ,ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-3-2012
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ & ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμήθηκε ότι η συγκέντρωση στο Δημαρχείο και στη
συνέχεια η δυναμική διαδήλωση πολλών δεκάδων συμπολιτών μας στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου μας -το Σάββατο 25-2-2012- ήταν επιτυχημένη και πρωτόγνωρη για τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας. Λειτούργησε καλά το σύστημα ειδοποιήσεων με SMS, χωρίς αυτό  να αντικαθιστά την πρωταρχική σημασία της ενημέρωσης πρόσωπο με πρόσωπο, των γραπτών και ηλεκτρονικών ανακοινώσεων και των αφισών.
Η Επιτροπή ενημερώνει ότι συνεχίζεται η συλλογή  αποδείξεων πληρωμής, χωρίς το χαράτσι, των
λογαριασμών της ΔΕΗ στο Δημαρχείο και καλεί όσους δεν  τις έφεραν να τις προσκομίσουν τις προσεχείς ημέρες  για να περιληφθούν στα επόμενα εξώδικα. Η μεγάλη προσέλευση δημοτών τις τελευταίες ημέρες δημιουργεί την ανάγκη ενίσχυσης του κλιμακίου παραλαβής και από άλλα μέλη της Επιτροπής ή άλλους κατοίκους. Εκτίμησή μας είναι ότι η συγκέντρωση των αποδείξεων μέσω της Δημοτικής Αρχής, λειτουργεί θετικά τόσο ως πολιτική πίεση προς όλους τους αρμόδιους όσο και ως συσπείρωση και ηθική ενίσχυση των συμπολιτών μας που βλέπουν την όλο και αυξανόμενη προσέλευση. Επίσης ενημερώνεται η ΔΕΗ ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν αποτελούν πληρωμή
της κατανάλωσης του ρεύματος και όχι κάτι άλλο (π.χ. μέρος του χαρατσιού).  Κατά συνέπεια συνεχίζουμε την κατάθεση των φωτοτυπιών στο Δήμο όπως και την πρώτη φορά.
Η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ., να εκδώσει απόφαση - ανακοίνωση περί μη συμμετοχής των Εφόρων στη διαδικασία διακοπής ρεύματος και να αντισταθεί με όλα τα μέσα στην πολιτική των χαρατσιών. Ακολούθησε συζήτηση για τις  πιθανές παρεμβάσεις στις Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης και Δ.Ο.Υ. Ιωνίας, μετά την παραλαβή από αυτές του τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και την έκδοση των πρώτων ειδοποιήσεων. Υπήρξε η εκτίμηση ότι ο αγώνας για τα χρέη από τα ποικίλα χαράτσια θα λάβει τους προσεχείς μήνες ακόμα ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα.
Είναι θετικό το γεγονός ότι δικαστικές αποφάσεις χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματική και παράνομη τη διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, ή  ακόμα και το ίδιο το χαράτσι.  Οι αποφάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της δράσης του κινήματός μας, ωστόσο ο αγώνας μας δεν θα κριθεί στα δικαστήρια αλλά από τη μαζική και αποφασισμένη συμμετοχή όλων μας.
Η Συντονιστική Επιτροπή εκτιμά ότι πρέπει να συνεχισθεί και να ενταθεί η συζήτηση στη γειτονία, με
γνωστούς, συγγενείς και φίλους, σπίτι με σπίτι. Να γίνουν παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας, στις αγορές του δήμου και τους επαγγελματίες.
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Καθώς ανεβαίνει το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, θα ενταθούν οι μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης, εκφοβισμού, κατηγορίας, διάσπασης  και αποδυνάμωσης. Οι οποιεσδήποτε αντιδραστικές ενέργειες που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκπροσώπους της, θα αποκρουσθούν με ψυχραιμία, με τα επιχειρήματα του δίκιου του αγώνα μας και με βάση τις αρχές του λαϊκού κινήματος, του κινήματος των πολιτών.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε όλες τις  τοπικές και στις γενικότερες κινητοποιήσεις.
Η κοινωνία μας βρίσκεται μπροστά και στο δίλημμα: Ψωμί ή Χαράτσια. Και η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι η εξασφάλιση των αναγκαίων για τις οικογένειές μας και όχι τα κέρδη των τοκογλύφων  και των κάθε λογής παράσιτων.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ 

 Σημ.: Οι συνεδριάσεις της Σ.Ε. γίνονται κάθε Πέμπτη, στις 7 μμ, στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και είναι  πάντα ανοιχτές.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 8001157013 (Δήμος Ωραιοκάστρου από 8 πμ.-3 μμ.) Κιν.: 6979795382, 6998411328,  6932254198, 6977242124, 6945513280, 6971533750

Δεν υπάρχουν σχόλια: