Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού





Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού ιδρύθηκε το 1977 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων, νέων ανθρώπων με ανησυχίες και ενδιαφέρον για το Δρυμό, την παράδοσή του και την πνευματική του καλλιέργεια και ολοκλήρωση.
Αυτή τη στιγμή ο Π.Σ.Δ. αριθμεί περίπου 300 μέλη και αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Η προσφορά του Συλλόγου στην διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης είναι σημαντική. Στις εκδόσεις του Συλλόγου συγκαταλέγεται ένα cd με παραδοσιακά τραγούδια του Δρυμού, το βιβλίο "Δημοτικά Τραγούδια του Δρυμού και Λαογραφικά Σύμμικτα" σε επιμέλεια κ. Νικολάου Κατσάνη, και η επανέκδοση του βιβλίου "Δρυμός" του Αριστείδη Καραστερίου. Ακόμη, ο Σύλλογος εκδίδει την τρίμηνη εφημερίδα "δρυμός", διατηρεί τέσσερα χορευτικά τμήματα με δυναμικό άνω των 100 ατόμων που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και βεστιάριο με 60 παραδοσιακές φορεσιές. Στο βεστιάριο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η αναγνωρισμένη ως μοναδικής ομορφιάς δρυμιώτικη γυναικεία φορεσιά, τα λεγόμενα "ριντούδια".
Επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού διοργανώνει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων αναβίωση εθίμων, χορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακά γλέντια, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις για τις απόκριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: