Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ο Νικόλος Μπάτος νιώθει ότι αδικείται που ο νόμος τον βγάζει έκπτωτο

Σε επιστολή του ανακοινώνει ότι το θεωρεί άδικο αυτό που έγινε και χάνει το αξίωμα του, γιατί πληρώνει δυστυχώς την κριτική που έκανε μέχρι τώρα στην τωρινή διοίκηση και επιθυμούσαν να τον βγάλουν από τη μέση, ή από τα πόδια τους. 
Ο ίδιος  πλήρωσε την οφειλή του ίσως εκπρόθεσμα, αλλά την τακτοποίησε, άρα θα έπρεπε σύμφωνα με την δική του γνώμη να τον αθωώσουν, να το ξεχάσουν να μην τον κυνηγήσουν.

Δεν αναφέρει τίποτα για τον μεγάλο πόλεμο που έκανε όχι μόνο στη διάρκεια των εκλογών, βάζοντας άλλους να κατηγορούν και να μοιράζουν φυλλάδια, να λασπολογούν, να βρίζουν. 
Θεωρούσε ότι αυτός έκανε αυτό που έπρεπε με όποιο τρόπο, με όποιο μέσο, να θάψει τον τωρινό Δήμαρχο, αλλά βλέπει την αδικία προς το πρόσωπό του που κάποιος άλλος χρησιμοποίησε τα ίδια τα δικά του όπλα για να τον πολεμήσει και μάλιστα το θεωρεί "υπουλο".

Σε μια μάχη πάντα υπάρχουν και τραυματίες και σκοτωμένοι και νικητές και ηττημένοι.

Και απ΄ότι βλέπουμε με νόμιμες διαδικασίες ο Δ. Σαραμάντος (Δήμαρχος) μετά από όλο αυτό το κυνηγητό, τις τρικλοποδιές, και τον πόλεμο που του έγινε από την μεριά του Νικολάου Μπάτου ζήτησε την πτωση του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Αντιπολίτευσης μια και δεν τηρούσε την νομοθεσία σύμφωνα με τον Καλλικράτη.
Μετά από τόσο πόλεμο θα έπρεπε να λυπηθεί τον κ. Μπάτο;
Μετά από τόση λασπολογία θα έπρεπε να τον συγχωρέσει;
Να τον αφήσει στη θέση του για να εξακολουθεί να γράφει να βρίσει να κριτικάρει με τον χειρότερο τρόπο;
Τον αποκαλεί ακόμα και σήμερα μικρόψυχο, κουτοπόνηρο και  εκδικητικό 

Συγκεκριμένα ο κ. Μπάτος αναφέρει: 
"Στη νέα δημοτική περίοδο, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αγωνίσθηκα για την ισόρροπη και ισότιμη αντιμετώπιση των τριών δημοτικών ενοτήτων και κυρίως για την καταπολέμηση της αδιαφάνειας στα οικονομικά. Η κριτική και ο έλεγχος που άσκησα, προφανώς ενόχλησε τη νέα διοίκηση και γι΄ αυτό εκμεταλλεύτηκε την εκπρόθεσμη πληρωμή μιας οφειλής μου για την νέα ρυμοτομία. 
Ενώ ήδη είχα εξοφλήσει την οφειλή, ο Σαραμάντος χρησιμοποίησε μια απολύτως αυστηρή διάταξη του κώδικα. Με κατήγγειλε ο ίδιος προσωπικά με έγγραφό του, υπ αρ. 30796/2011, ζητώντας την έκπτωσή μου, από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου. Στη συνέχεια ενήργησε ύπουλα κρυπτόμενος πίσω από τον ανιψιό του Γιάννη, γιό της αδερφής του Χρ. Σαραμάντου-Μπάτου, τον οποίο έβαλε να προσφύγει δικαστικώς. Εκμεταλλεύτηκε την διάταξη του κώδικα η οποία προβλέπει την έκπτωση κάθε αιρετού από το αξίωμά του για μη έγκαιρη εξόφληση οποιασδήποτε μικροοφειλής, ακόμα και ασήμαντου ποσού, ανεξαρτήτως και αν αυτή εξοφλήθηκε με καθυστέρηση μιας μέρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: