Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΤΗ ο έρανος για δήθεν άρρωστο μαθητή στο Ωραιόκαστρο. Να ενταθούν οι δράσεις αλληλεγγύης

Την τελευταία στιγμή αποκαλύφθηκε το ανυπόστατο των ισχυρισμών μίας μάνας για την υγεία του παιδιού της και απετράπη ο έρανος που εκλιπαρούσε. Συγκεκριμένα μία μάνα σε ένα σχολείο του Ωραιοκάστρου, εμφανίσθηκε κλαίγοντας για το κακό που δήθεν – όπως αποδείχθηκε- βρήκε το παιδί της και που έπρεπε για αυτόν το λόγο να σταλεί επειγόντως στο εξωτερικό για εγχείρηση. Το σχολείο θέλοντας να συμπαρασταθεί στην οικογένεια και να στηρίξει τον μαθητή του, δέχθηκε την έκκληση για να διοργανώσει έρανο μεταξύ των μαθητών του σχολείου. Αλλά επειδή το χρηματικό ποσό που ανέφερε η μητέρα ήταν υπερβολικά μεγάλο για να καλυφθεί από ένα μόνο σχολείο, ο έρανος ζητήθηκε να επεκταθεί και σε όλα τα σχολεία του Ωραιοκάστρου. 
Από εδώ και πέρα όμως άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση, για το σχέδιο εξαπάτησης, τόσων ανθρώπων, της απελπισμένης μητέρας. Στη συνέχεια των αναγκαίων επικοινωνιών που απαιτούνταν, οι συνομιλητές της μητέρας άρχισαν να αντιλαμβάνονται αντιφάσεις και κενά. Αφού ξεπέρασαν τη συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση , που προκαλείται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, άρχισαν να αντιμετωπίζουν το θέμα πιο ψύχραιμα. Οι απαντήσεις της μητέρας στα διάφορα εύλογα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση, αντί να ενημερώνουν συσκότιζαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να δημιουργούνται περισσότερα ερωτηματικά, από τα αρχικά. Ώσπου όταν έφθασε η ώρα για την προσκόμιση όλων των απαραίτητων εγγράφων από το νοσοκομείο και τους γιατρούς, η μητέρα να εξαφανιστεί και η υπόθεση του εράνου φυσικά να σταματήσει. 
Η απελπισία πολλών ανθρώπων σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, τους ωθεί να κάνουν πράματα απίστευτα. Οι οικογενειακές τραγωδίες που εκτυλίσσονται δεν έχουν προηγούμενο και τελειωμό. Άρρωστος πατέρας, άνεργη μητέρα, τα ενοίκια να τρέχουν, τα λίγα χρήματα – κι αυτά αν υπάρχουν πάντα- για τις ανάγκες τροφής των παιδιών. 
Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία, είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για την αποτροπή τέτοιων απονενοημένων ενεργειών, σαν αυτής της απελπισμένης μάνας. 
Περιστατικά σαν αυτό, όχι μόνο να μην μας αποτρέπουν από εκδηλώσεις αλληλοβοήθειας, αλλά αντίθετα να τα εκλάβουμε ως συναγερμό για την ανάγκη παραπέρα οργάνωσης και ενίσχυσης δράσεων στήριξης και αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου. 

Αναρτήθηκε: http://www.oraiokastro.net/oraiokastro.aspx?scn=1&a_id=1816&page=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: