Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω Ο ΠΥΓΜΑΙΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ. The Pygmy Date Palm, Phoenix roebelenii. Ο κοντός μινιατούρα φοίνικας





Κατηγορία: Palm
Οικογένεια: Arecaceae (Palmae) (Φοίνικες)
Προέλευση: Λάος (Ασία)
Evergreen: Ναι
Λουλούδι Χρώμα: Ασήμαντο
Bloomtime: Δεν Σημαντική
Ύψος: 6-10 πόδια
Πλάτος: 4-6 πόδια
Έκθεση: Cool Sun / Φως Σκιά
Ελάφια ανεκτική: Ναι
Άρδευση (H2O πληροφορίες): Ανάγκες μέσου νερού
Χειμώνας ανθεκτικότητα: 20-25 ° F σε Κελσίου -6
° C

Είναι επίσης γνωστό ως νάνος Pygmy Date Palm. Αυτό το είδος φοίνικα έχει γίνει πολύ δημοφιλή κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε δεκαετών και μπορεί να δει κανείς αρκετά συχνά σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται κυρίως σε τροπικές και εύκρατες περιοχές ηλιόλουστες τοποθεσίες.  
Η δημοτικότητα του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα είδος μικρότερο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστό  και πωλούνται με πολλαπλά φυτά 2-3 μαζί τοποθετούνται  σε μια γλάστρα.

  ΙΣΤΟΡΙΑ

Έχει τις ρίζες του στην Ασία, ειδικά στη Νότια Κίνα. Λάος και το Βιετνάμ. Ίσως η ακριβής προέλευση του είναι στο Λάος. Σε αυτές τις περιοχές, οι ημερομηνίες πυγμαίος μεγαλώνει σε πιο υγρές περιοχές και συχνά δει κατά μήκος των κοιτών των ποταμών. Πενήντα χρόνια πριν, θεωρήθηκε ότι αυτό το είδος ποτέ δεν πήρε πάνω από έξι πόδια.




Ο κορμός είναι αρκετά λεπτός. Οι κορμοί μπορεί να είναι κάθετοι ή κάπως καμπυλωτοί. Αν φυτευτεί σε μια γωνία, τα φυτά θα κατευθυνθούν τελικά προς τα πάνω προς τον ήλιο.

Τα φύλλα του νάνου φοίνικα είναι συνήθως τρεις έως πέντε πόδια μακρυά. 


 Πώς να καλλιεργηεί ο πυγμαίος Pygmy Date Palm

Είναι αρκετά εύκολο να καλιεργηθούν. Θα επιβιώσουν και σε τροπικές και εύκρατες περιοχές. Στις παράκτιες περιοχές με καλή υγρασία, το είδος αυτό προτιμά ηλιόλουστες θέσεις. . Φυτά κατά μήκος της ακτής που βρίσκονται σε πυκνή σκιά τείνουν να είναι ψηλόλιγνο και χαμηλή απόδοση. Μπορούν να πεθάνουν ακόμα και σε πλήρη σκιά. Τους αρέσει το πλούσιο, με καλή αποστράγγιση  εδάφος.  

Το Πηλώδη έδαφος  μπορεί να είναι ανεκτό. Μέσο όρος σε πρόγραμμα ποτίσματος είναι τρεις φορές την εβδομάδα, αν και τα δείγματα μπορούν να ανεχθούν ένα κομμάτι της ξηρασίας. Με άφθονο νερό, οι πυγμαίος χουρμαδιές έχουν μια πιο πλούσια, τροπική εμφάνιση.
Τα φυτά που εισάγονται από τροπικές περιοχές συχνά έχουν πολύ λεπτούς κορμούς, ενώ τα φυτά που καλλιεργούνται σε τοπικό επίπεδο εδώ στη Νότια Καλιφόρνια έχει παχύτερους, πιο ισχυρούς κορμούς.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της πυγμαίος χουρμαδιές είναι χαμηλή έως μέση ταχύτητας.  Η βλάστηση των σπόρων διαρκεί συνήθως τρεις έως έξι μήνες και δίνει  δενδρύλλιο. Τα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται σε φιλτραρισμένο φως μέχρι να γίνουν σφριγηλά φυτά

Τα μικρά φυτά θελουν προστασία και εσωτερικό χώρο. Εάν τα έχετε έξω θα πρέπει με κάποιο τρόπο το χειμώνα να τα τυλίγετε για προστασία.


Το κλάδεμα γίνεται με γυαλιά. Δεν είναι τεράστια, αλλά μπορεί να σας βλάψει ή να τραυματίσει τα μάτια σας, αν δεν προστατεύονται. Όταν αφαιρείτε τα φύλλα, ξεκινήστε απο τα χαμηλά αυτά που έχουν χάσει το πράσσινο χρώμα. Εάν δεν το καθαρίζετε και αφήσετε τα ξερά φυλλα πάνω στο φυτό, κινδυνεύει από ασθένειες και γίνεται ευάλωτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: