Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου για τα στρατόπεδα του δήμου μας.

Δελτίο τύπου
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου συμμετέχει εδώ και λίγο καιρό στη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.  
Όλοι γνωρίζουμε τον κίνδυνο που διατρέχουν τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα να μην αποδοθούν στους πολίτες από το  Υπουργείο  Άμυνας  (κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση  του αρμόδιου υφυπουργού,  Δ. Ελευσινιώτη που ανέφερε  ότι θα ανακοινωθεί «Κατάλογος 1.225 ακινήτων του στρατού, τα οποία προορίζονται για...

 αξιοποίηση, και θα αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας»  αλλά ακόμη και τον κίνδυνο να μπούν στο  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (γνωστό ως ΤΑΙΠΕΔ) και να πουληθούν  σε ντόπιους και ξένους «εργολάβους». Η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει ότι τίποτα πλέον δεν μπορεί να επιστραφεί  πίσω.
Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Σαραμάντο Δημήτρη και τον ενημέρωσε αλλά και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε, μια και στο δήμο μας υπάρχουν 3 στρατόπεδα ανενεργά στη Λητή και ένα από την πλευρά της Καλλιθέας. Ζητήσαμε να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να ενταχθούν οι εκτάσεις αυτές στο Δήμο Ωραιοκάστρου και να χρησιμοποιηθούν ως χώροι πρασίνου και αναψυχής.
Ζητούμε από την διοίκηση του Δήμου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα το ΔΣ του συλλόγου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για  να ενημερώσει και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.
Ο Πρόεδρος
Χατζηγεωργίου Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: