Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Α-Ω Δήμος Ωραιοκάστρου Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση - από μια σειρά 9 εκδηλώσεων - με γενικό τίτλο ΙΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013 - Πρόληψη, Διατροφή,Υγεία.

logo.jpg 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   25.02.2013
 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση - από μια σειρά 9 εκδηλώσεων - με γενικό τίτλο ΙΑΤΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013 - Πρόληψη, Διατροφή,Υγεία. Κύριος ομιλητής ήταν ο καρδιοχειρουργός κ. Χαλβατζούλης Βασίλειος που αναφέρθηκε με τρόπο γλαφυρό και με τη βοήθεια πλούσιου οπτικού υλικού, σε όλες τις παραμέτρους της καθημερινότητας ενός σύγχρονου ανθρώπου. Ανέλυσε τις κυριότερες διατροφικές συνήθειες μας, καυτηρίασε αυτές που μας οδηγούν σε ασθένεια και ζήτησε ...1/2 ώρα περπάτημα την ημέρα !
Οι δύο κυρίες που ακολούθησαν, η κα Καλαϊτζή Ελένη, χειρούργος-οδοντίατρος και η κα Λεβέντη Φρόσω, διατροφολόγος, ανέλυσαν το θέμα της πρόληψης στην επιστήμη τους και επεσήμαναν πως στην περίοδο της κρίσης που βιώνουμε είναι σαφώς προτιμότερο και πλέον οικονομικό να προλαμβάνουμε από το να θεραπεύουμε.
Γνώμονας όλων το « παν μέτρον άριστον » και η μεσογειακή διατροφή.
Η επόμενη εκδήλωση, με τη φροντίδα πάντα του Γραφείου Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής είναι στις 30/3/2013,τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
 img_9349.jpgimg_9354.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: