Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΟΑΕΕ αντί να βοηθήσει τους Ελεύθερους επαγγελματίες προσπαθεί να τους εξοντώσει

Για άλλη μια φορά θα γίνω γραφική περιγράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας που συμβαίνουν σε αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα "Ελλαδιστάν" το κατάντησαν οι πολιτικοί του 21ου αιώνα.
Το κράτος αυτό έχει ένα και μοναδικό μελλημα σήμερα, να ταλαιπωρεί τους πολίτες, να φορολογεί όποιον αναπνέει και να καταντήσει όλους τους Έλληνες που δεν ανήκουν στην κάστα των πολιτικών απατεώνες. Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες, φοροκλέφτες και κανείς μας δεν αντιδρά γι αυτή τη ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι μας.Μιλάνε για ρατσισμό προς τους ξένους, αλλά όχι για εμάς τους Έλληνες μέσα στην ίδια μας χώρα, μέσα στο σπίτι μας.

Ακούσαμε λοιπόν ότι δόθηκαν λεφτά για να στηρίξουν, για να κάνουν Ανάπτυξη.
Η Ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από το Δημόσιο, αλλά μέσα από το επιχειρην. Όμως δεν θέλουν αυτό κάποιοι. Θέλουν να φέρουν τους ξένους να κάνουν ανάπτυξη και εμάς να μας καταντήσουν δούλους.
Όλο το σύστημα γι αυτό εργάζεται μέρα νύχτα ασταμάτητα.
Το 80% που γνωρίζω σήμερα από φίλους και ελεύθερους επαγγελματίες χρωστάνε στον ΟΑΕΕ.
Κανένας δεν βγάζει χρήματα για να πληρώσει τις εισφορές του. Κι όμως αυτοί οι "καλοί πολιτικοί" όταν έρχεται η ώρα να πάρουν τις θέσεις τάζουν ανάπτυξη, βοήθεια, μικρούς φόρους και επιδόματα, λεφτά υπάρχουν, επιδοτήσεις τον ουρανό με τα άστρα.

Λοιπόν τον μήνα Δεκέμβριο 2012 ο καθε επαγγελματίας μπορούσε να πάει στον ΟΑΕΕ και να κάνει ρύθμιση οφειλών πληρώνοντας 2 δίμηνα μπροστά κοντά στα 1.500ευρω και 180ευρω κάθε μήνα έπειτα μαζί φυσικά με τις τρέχοντες εισφορές.
Του έδιναν και μια δεύτερη επιλογή όσα χρωστάς να τα κάνεις σε 18 δόσεις. Αλλά επειδή κάποιοι από εμάς χρωστάμε από 10.000ευρω και άνω και υπάρχει κόσμος που χρωστάει 20.000-40.000ευρω τον να πληρώσει κάποιος σήμερα 1.000ευρω το μήνα δόση και επιπλέον την τρέχουσα είναι αδύνατον οπότε αφήνει τα παιδιά του χωρίς ασφάλεια, όπως και τον εαυτό του, και συνάμα χρεώνεται χωρίς να εισπράτει τα δικαιώματα του. Δηλαδή από τη μια χρεωνόμαστε με πρόστιμα, τόκους και από την άλλη έρχεται αυτο το καλό κράτος της Πρόνοιας να μας αφήσει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κι όμως είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί κανείς δεν αντιδρά και κανείς δεν ξεβολευεται από τον καναπέ του.

Πήγα λοιπόν να δω τι ισχύει σήμερα με τη νέα χρονιά στον ΟΑΕΕ.
Αντί να βοηθήσουν όταν βλέπουν ότι δεν μπορεί ο κόσμος να ανταπεξέλθει, τα έκαναν χειρότερα.
Τώρα η Υπηρεσία έχει βάλει στόχο να πάρει από τον κάθενα έστω 2.000ευρω τόσα τους λείπουν για να θεωρήσεις τιμολόγια ή να κάνεις οτιδήποτε.
Ζητάνε λοιπόν να πληρώσεις 3 δίμηνα χρεώνουν και 50ευρω παράβολο που πάει υπερ πίστεως και φυσικά σε ταλαιπωρούν γιατί λένε ότι δεν κάνουν την ίδια μέρα τη ρύθμιση, αλλά περιμένουν να δουν 4-5μέρες αν μπήκαν τα λεφτά στο λογαριασμό τους και μετά σου δίνουν την ρύθμιση. Εργάζονται αυτοί οι καλοί υπάλληλοι εώς τις 13.30 καθε μέρα αλλά πληρώνονται για φουλ ωράριο. Άρα για να κάνει κανείς ρύθμιση πρέπει να ταλαιπωρηθεί 2 εργάσιμες ημέρες. Και το πιο ωραίο, δεν μπορείς να κάνεις πληρωμή του λογαριασμού σε τράπεζα αν δεν έχεις λογαριασμό και εκαθαριστικό μαζί σου.
Εσύ ο επαγελματίας δεν έχεις καμία αξία. Ο δικός σου χρόνος δεν είναι πολύτιμος, δεν έχεις εσύ δουλειές, δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις.
Πρέπει μόνο να έχεις να τους πληρώνεις για να συντηρούν αυτό το σκάρτο σύστημα που χτίσανε.

Ο καθένας από εμάς ας σκεφτεί, ας βγάλει τα συμπεράσματα του, και ας τολμήσει να κουνηθεί απο τον καναπέ του γιατί ναι μεν σήμερα μπορεί ακόμα να απολαμβάνει ζέστη και θαλπωρή μέσα στο σπίτι του, αύριο δεν θα του μείνει ούτε αυτό.Ούτε ζέστη, ούτε θαλπωρή, ούτε σπίτι, ούτε επιχείρηση.

Γράφει η Κυριακίδου Σοφία


Δεν υπάρχουν σχόλια: