Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Παραδοσιακή Συνταγή. Φτιάχνω σπιτικό γαλοτύρι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γάλα ή ξυνόγαλο
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (εγώ βάζω πρόβειο)
  • 1/2 κιλό φέτα (κατά προτίμηση σκληρή και πικάντικη)
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Αν το κάνουμε με γάλα, το βράζουμε και ρίχνουμε μέσα το αλάτι να διαλυθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο σε τρίμματα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το γαλοτύρι στο ψυγείο.Θα είναι  Έτοιμο μια εβδομάδα μετά. Το ανοίγουμε καθημερινά και το ανακατευουμε.
  2. Αν το κάνουμε με ξυνόγαλο δεν χρειάζεται βράσιμο γιατί κόβει.Εγώ προτιμώ να το κάνω με ξυνόγαλο γιατί γίνεται πολύ πιο νόστιμο



Δεν υπάρχουν σχόλια: