Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Α-Ω Θέλουν να μας κλέψουν και την φέτα.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ φέτα είναι αρχαία, σύμφυτη με τον πολιτισμό μας.
Είναι επίσης ένα προϊόν το οποίο με μεγάλους διασκελισμούς κατακτά τις αγορές δημιουργώντας για το μέλλον προϋποθέσεις για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων εργασίας για την ελληνική οικονομία.
Είναι επίσης ένα είδος που το .....όνομα του προστατεύεται από τις κακές πρακτικές και εμπορικές επιβουλές καθώς έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης).
Με άλλα λόγια, κανένα τυροκομικό προϊόν που παράγεται εκτός Ελλάδος και με τρόπο διαφορετικό του παραδοσιακού, δεν δύναται να ονομαστεί «Φέτα».
Φυσικά, οι μεγάλες ξένες τυροκομικές εταιρίες έχουν βάλει εδώ και καιρό τη φέτα στο μάτι και θέλουν ένα μεγάλο κομμάτι της, αν όχι όλη.
Οι πόλεμοι της φέτας δεν είναι καινούριοι λοιπόν. Η ελληνική Φέτα πολέμησε απέναντι σε εμπορικά θηρία όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Δανία. Και κέρδισε:  Το 1996 το όνομα φέτα κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 1999 η απόφαση προσβάλεται και η φέτα εξορίζεται από τον κατάλογο των ΠΟΠ από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εντούτοις η Φέτα επανέρχεται στον κατάλογο Π.Ο.Π το 2002. Είχαμε ξανά τον εθνικό μας Π.Ο.Π σταρ.
Τα μεγάλα συμφέροντα, της Αμερικής πλέον, όμως δεν το βάλαν κάτω.
Στα πλαίσια της υπό διαπραγμάτευσης Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης (TTIP) μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ που επιδιώκει ένα ακόμη πιο παγκοσμιοποιημένο μέλλον όπου τα ολιγοπώλια θα έχουν μόνο μεγαλύτερη εμπορική ισχύ αλλά και νομική ισχύ πάνω σε κράτη που τυχόν θελήσουν να τους αντισταθούν, οι αμερικανοί βάλαν βιτρίνα Καναδικές εταιρίες για να «κλέψουν» τη Φέτα. Παρά την απίστευτη αδράνεια του ελληνικού κοινοβουλίου και των ειδικών επιτροπών της Βουλής που έδειχναν να θεωρούν την παραχώρηση ενός ακόμη εθνικού θησαυρού λήξασα (με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις βουλευτών όπως ο κος Κασιπίδης και βουλευτών της αντιπολίτευσης), την παρτίδα την έσωσε η ΕΕ, η οποία συγκρούστηκε στο θέμα των ΠΟΠ με τον άσπονδο σύμμαχο της τις ΗΠΑ, όχι φυσικά για χάρη της Ελλάδας αλλά γιατί στην Ευρωπαϊκή λίστα ΠΟΠ είναι και εθνικά τυροκομικά προϊόντα πολύ σημαντικότερων χωρών όπως η Ολλανδία, η Ιταλία κοκ.

Α-Ω Φθινόπωρο εποχή για άγρια μανιτάρια.Για τους λάτρεις της φύσης προσέξτε τι θα μαζέψετε.Βρώσιμα Μανιτάρια και δηλητηριώδη

μανιταριαCOVER PHOTO
Πλούσια είναι τα ελληνικά μας δάση από τα πολύμορφα και αξιοπερίεργα μανιτάρια! Τα μανιτάρια δεν ανήκουν ούτε στο φυτικό ούτε στο ζωικό βασίλειο, αλλά είναι μύκητες που αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα οργανισμών! Μάλιστα, μετά τα έντομα, έρχονται δεύτερα σε σειρά, ως πολυπληθή είδη του πλανήτη μας!
Τα μανιτάρια προσφέρουν λίγες θερμίδες, μηδέν λιπαρά και μπόλικο νερό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα. Μάλιστα, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες σημειώνουν πως έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες (ειδικότερα για τον καρκίνο του μαστού) και ευνοούν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 
Τα μανιτάρια που σερβίρονται στο τραπέζι μας
Με μια βόλτα στο δάσος, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε μανιτάρια που ανήκουν στην κατηγορία των βρώσιμων. Σε αυτή την περίπτωση, τα άγρια μανιτάρια θεωρούνται θησαυρός, καθώς πέραν του αρώματος και της γεύσης τους, είναι απαλλαγμένα από ορμόνες και φυτοφάρμακα. Ας δούμε μερικά από αυτά!

Α-Ω Φτιάχνω κοσέρβα ΓΛΥΚΟΞΥΝΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ για ψητό


ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Ντομάτες ΡΟΜΑ 5 κιλά
1 Πράσσινη πιπεριά
1 Κόκκινη πιπεριά
1 Κίτρινη πιπεριά
Σέλερυ, Σελινο, Μαιντανό, Φρέσκια ρίγανη (ή βασιλικό)
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσσο
2 κρεμμύδια ξερά
2 φλυτζάνια σταφίδα (1 λευκή 1 μαύρη)
1 κιλό φραγκόσυκα
1 φλυτζάνι ξύδι
1 κουταλιά μπαλσάμικο
Μοσχοκάρυδο, γαρυφαλο, κανέλα
Προαιρετικά: Ξερά ροδάκινα-βερύκοκα-μπλουμπερυ-δαμάσκηνα

Α-Ω Ερχονται μειώσεις σε όλες τις συντάξεις το 2015 όποια κι αν είναι η κυβέρνηση

 Ερχονται μειώσεις σε όλες τις συντάξεις-Τι αλλάζει στις κατώτατες και στο ΕΚΑΣ
Ποιους περιορισμούς στο ύψος των κύριων συντάξεων επιβάλλει ο νέος τρόπος υπολογισμού από 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Οι μεταβολές στις κατώτατες, στις αναπηρικές αλλά και στο σύνολο των παροχών για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα από το νέο έτος. 
Σημαντικά μειωμένες θα είναι από το 2015 όλες οι νέες συντάξεις, καθώς ο τρόπος υπολογισμού που προκύπτει από την εφαρμογή του μνημονιακού ασφαλιστικού νόμου 3863 επιφέρει σειρά αλλαγών σε συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων.
Εκτός από το ύψος της βασικής σύνταξης και το ΕΚΑΣ που όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day.gr θα είναι αντικείμενο πολιτικής απόφασης, με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων μειωμένες θα είναι και οι κατώτατες συντάξεις, όπως και οι αναπηρικές.

Αναλυτικά, το ύψος της βασικής σύνταξης, σύμφωνα με τον νόμο, θα υπολογιστεί με βάση την εξέλιξη του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Ανάλογα με το πώς θα εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος συντελεστής, η βασική σύνταξη θα ξεκινά από 330 ευρώ και με το ζόρι θα φθάνει τα 360. Το ποσό αυτό θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΕΗ 11770 ο οποίος είναι με χρέωση και δεν εξυπηρετεί.Για άλλη μια φορά η ΔΕΗ τρώει χρήματα χωρίς να προσφέρει

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ :
Πήγαμε σήμερα στη ΔΕΗ για να κάνουμε το τιμολόγιο μας κοινωνικό, και για ρύθμιση οφειλών. Ο προιστάμενος μας παρέπεμψε στον τηλεφωνιό αριθμό 11770.

Ξεκινήσαμε από το πρωί να παίρνουμε τηλέφωνο απο κινητό σε αυτόν τον αριθμό ο οποίος όλη μέρα μας έβγαζε στην αναμονή και μας έφαγε μια κάρτα κινητού 10ευρω.
Δηλαδή την αναμονή που μας βάζει το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ και δεν κάνουμε δουλειά την χρεωνόμαστε για ολόκληρα πεντάλεπτα χωρίς να καταφέρουμε όλη μέρα ούτε ρύθμιση να κάνουμε, ούτε το τιμολόγιο μας κοινωνικό και ενώ έχουμε οικονομικό πρόβλημα, είμαι άνεργος, αφήσαμε σήμερα στη ΔΕΗ 10 ευρω.

-Μα καλά σε χαρτορίκτρα πήραμε τηλέφωνο  για τα χαρτιά;
-Ανοίκουστο, για Οργανισμό που απαιτεί από τις ευπαθής ομάδες να τρώει σε καθημερινη βάση χρήματα.

Απαιτώ να παρέμβει ο Εισαγγελέας και οι κρατικές υπηρεσίες σε αυτό το θέμα.
'Ηδη είμαστε τρελλαμένοι με τις χρεώσεις που διαρκώς μας χρεώνουν τις επενδύσεις τους, και ότι θέλουν χωρίς να μας ρωτήσουν. Μας κόβουν το ρεύμα μας χρεώνουν, μας συνδέουν το ρεύμα μας χρεώνουν.
Που είναι το κράτος;
Που είναι οι Αρχές;
Που είναι ο Νόμος;
 

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Σπιτικοί Μεζέδες για ούζο, ή κρασάκι.Φτιάχνω Λαδοτύρι αρωματικό πικάντικο με κατσικίσιο τυρί από Ωραιόκαστρο


Είμαι λάτρης όλων των τυριών. Σκληρά, μαλακά, λευκά, κίτρινα, πικάντικα, μουχλιασμένα μου αρέσουν όλα μαζί με κρασάκι ή τσιπουράκι.
Λόγω της κρίσης έχουμε κόψει τα πάντα εν έτη 2014. Οπότε αποφάσισα να πειραματιστώ σε παρασκευή του δικού μου τυριού.
Πήρα τηλεφωνο το φίλο μου τον Λεωνίδα Ζάικο στη Νεοχωρούδα Δήμου Ωραιοκάστρου πίσω από το κλειστο Γυμναστήριο, και επισκέφτηκα το μαντρί του 10.00, μια και ήταν το τελευταίο γάλα των κατσικιών τέλος Σεπτέμβρη. Ο Λεωνίδας χάρηκε  που αποφάσισα να ασχοληθώ και περιμένει να του πάω μεζέ για το δικό του τσίπουρο, εάν το πετύχω.Έτσι λοιπόν ξεκίνησα και έκανα την 1η μου προσπάθεια για κατσικίσιο τυράκι.Η επόμενη προσπάθεια για κατσικίσιο τυρί θα είναι Πάσχα, γιατί τότε θα ξαναέχει γάλα για κανένα μήνα. Αν αρχίσετε να το συνηθίζετε θα πρέπει να κάνετε 2 φορές το χρόνο. Της Άνοιξης το γάλα είναι πιο παχύ και ίσως έχει άλλη γεύση.
Με 20 λίτρα γαλατάκι κατσικίσιο έκανα 6 κιλά τυράκι κατσικίσιο, λίγη μυτζήθρα και το λαδοτύρι μου. Ως πνεύμα ανύσηχο όμως ήθελα να δοκιμάσω και κάτι παραπάνω.
Έτσι έφτιαξα και πικάντικο λαδοτύρι το οποίο φυλάω για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Έκοψα το τυράκι μου αφού το είχα περάσει με αλάτι σε ακανόνιστα κομμάτια. Το έπλυνα και το έβαλα στο φούρνο στους 100 βαθμούς να ξεραθεί λίγο (καμιά ώρα περίπου μέχρι να πιάσει ξερή κρούστα). Διότι ο ήλιος έχει εξαφανιστεί εδώ και μέρες, αλλά δεν θα επιχειρούσα στη Θεσσαλονίκη να βγάλω έξω τυρί στο καυσαέριο.

Μέσα στο βάζο έβαλα
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι.
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό μπούκοβο (ή φρέσκιες πιπεριές μικρές κόκκινες)
  • Ένα κλωναράκι θυμάρι, φρέσκια ρίγανη ( ή βασιλικό) ξερό ή φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • ένα βάζο
Τα τοποθετούμε όλα στο βάζο, σκεπάζουμε με καλό ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο ντουλάπι, όχι ψυγείο. Ανά 15 μέρες ανακινούμε το βάζο να βγούν τα αρώματα απο τα βότανα.
Μπορούμε να καταναλώσουμε μετά  δύο μήνες αφού το τυράκι μας ψηθεί στο λάδι.

Μπορείτε να το επιχειρήσετε και με έτοιμο τυρί της αρεσκείας σας. Και καλές τσικουδιές, ή καλά τσίπουρα.
Καλή επιτυχία σε όσες δοκιμάσουν. περιμένω σχόλια και εντυπώσεις και μην ξεχνάτε μια παλιά ελληνική παροιμία:

Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, δεν έχουμε κουτάλια

γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω Έρχεται η Μόδα του κελαριού στα σπίτια μας και πάλι μετά από 50 χρόνια.Τελικά πάμε πίσω?


Κάποτε τα σπίτια οι παλιοί τα έχτιζαν με κελάρι. Το μισό σπίτι ήταν μέσα στο χώμα κατασκευασμένο με πέτρες. Γιατί άραγε? Γιατί απλά ήταν η καλύτερη μόνωση. Δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Έτσι χωρίς έξοδα και καύσιμα έκανα το κελάρι ψυγείο. Ήταν η σημερινή αποθήκη του κάθε σπιτιού που σήμερα την έχουμε στον όροφο και βάζουμε καταψύκτες και πληρώνουμε ΔΕΗ για να έχουμε τρόφιμα στο σπίτι και να μην τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στα ΜΑΡΚΕΤ.

Βέβαια αν σε κάποια νυκοκοιρά σήμερα της περιγράψεις αυτή τη ζωή θα της σηκωθεί η τρίχα.
Την λύση δίνει η πολεοδομία όμως για τα εκτός σχεδίου, που έφερε και πάλι αυτό το σχέδιο ως νόμιμο, όπου το μισό υπόγειο πρέπει να είναι στη γη.
Στην αρχή δεν μας άρεσε, αλλά τώρα που το σκέφτομαι και το αναλύω είναι για καλό μας.
Σκεφτείτε το υπόγειο σας, ένα τεράστιο χώρο φυσικού ψυγείου, που αντί για σαβούρες και αχρείαστα πράγματα θα περιέχει τρόφιμα, τυριά, κρασιά, και εργαλεία παραγωγής αυτών.
Δεν είναι καλύτερο? Και ο άνθρωπος τρώγοντας πιο φυσικές τροφές είναι πιο υγιής, και πιο ευτυχισμένος. Μήπως τέλικά το παρελθόν πρέπει να μας διδάξει?

Όταν το 2009 μίλησα για σόμπες ξανά στις μεζονέτες, ήμουν γραφική και παράλογη. Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν σε 5 χρόνια. Φτάσαμε να έχουμε τα πολυτελή σπίτια, τα οποία δεν μπορούμε να ζεστάνουμε ή να συντηρήσουμε. 

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Α-Ω φτιάξτε το δικό σας σπιτικό αμπόν σαλάμι HAM και θα με θυμηθείτε

syntagi spitiko jambon i ham
Υλικά
1 κομμάτι χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο, δεμένο, από 2 ως 3 κιλά
άρμη με 450 γραμ. αλάτι σε 3 λίτρα νερό
6-12 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα φλούδας από ένα λεμόνι
ξύσμα φλούδας από δύο πορτοκάλια
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 μπαστουνάκια κανέλα
2 κ.σ. θυμάρι
7 φύλλα δάφνης
7 γραμ. αστεροειδές
4 γραμ. σπόροι κόλιαντρου
2 γραμ. γαρίφαλο
4 γραμ. μπαχάρι
1 γραμ. σπόροι κέδρου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω φτιάξτε τη δική σας, παρμεζάνα τυρί απο τα χεράκια σας. Οταν θα μάθετε στη γεύση του, δεν θα μπορείτε να φάτε το πλαστικό πια.

  • 4 λίτρα φρέσκο γάλα πρόβειο
  • 5-6 γρ υγρή τυρομαγιά διαλυμένη σε τριπλάσιο κρύο νερό
  • 1 κγ γιαούρτι με πέτσα (όχι στραγγιστό)
Θα χρειαστούμε επίσης δοχείο για την κατασκευή της, θερμόμετρο, και τσαντίλα (το λινό πανί που θα σουρώνουμε και θα στραγγίζουμε ) Τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε απο το μαγαζί                            

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ Δ. ΦΙΚΑΣ στη Θεσσαλονίκη δίπλα στο ΒΙΛΚΑ έναντι ΦΙΞ 26ης Οκτωβρίου 72, τηλ. 2310 567 490, το οποίο πουλά τα πάντα εώς και τυρομαγιά σε ερασιτεχνικό και οικιακό επίπεδο. Τα μπωλάκια κοστίζουν γύρω στα 3-5ευρω, η τυρομαγιά 1-2ευρω, το θερμόμετρο υγρών 9ευρω, και η τσαντίλα που είναι με το μέτρο 9ευρω. Θα τα πάρετε μια φορά, και θα κάνουν γρήγορη απόσβεση.

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα στους 38 C. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε ηρεμία για 45΄.
  2. Προσθέτουμε το διάλυμα της τυρομαγιάς και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε σε απόλυτη ηρεμία από 45-90΄, μέχρι να κόβεται καθαρά όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι.
  3. Με ένα μακρύ μαχαίρι κόβουμε το τυρόπηγμα σε κύβους και ανακατευουμε  και τους αφήνουμε 10΄ να σφίξουν.
  4. Σιγά-σιγά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του τυροπήγματος στους 52 βαθμούς (θα πρέπει να μας πάρει 45΄). Κάθε τόσο ανακατεύουμε απαλά για να μην κολλήσουν τα κομματάκια. Κρατάμε τη θερμοκρασία σταθερή για 15-30΄μέχρι οι κόκκοι να είναι μικροί και σφιχτοί.
  5. Καλύπτουμε ένα σουρωτήρι με τουλπάνι και σουρώνουμε προσεκτικά το τυρί. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά το βάζουμε σε καλούπι  (με το τουλπάνι μαζί).
  6. Πιέζουμε με βάρος το οποίο ξεκινάμ από 2 κιλά και το αυξάνουμε σε  4,5kg για 1 ώρα.
  7. Αναποδογυρίζουμε το τυρί και το πιέζουμε με 12kg για 12 ώρες
  8. Βγάζουμε από το καλούπι προσεκτικά και το βυθίζουμε σε κρύα άρμη για 30 ώρες, αναποδογυρίζοντας τακτικά. Μπορούμε αν θέλουμε να μην το βάλουμε σε άλμη, αλλά να το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι για μέρες αναποδογυρίζοντας καθε μέρα.
  9. Το βγάζουμε από την άρμη, το σκουπίζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 μήνες
  10. Την πρώτη εβδομάδα αναποδογυρίζουμε κάθε μέρα και έπειτα μια φορά την εβδομάδα.
Υπάρχει και ο τρόπος όπου αντί για ψυγείο το βάζουμε σε δροσερό αεριζόμενο μέρος, και το γυρνάμε διαρκώς.

Σημειώσεις:
Εαν το τυρί πιάσει μούχλα το καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας βρεγμένο με άσπρο ξύδι. Στους 3,6,9 μήνες τρίβουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.Το πέρασμα με λάδι συμβάλει στη συντήρηση του τυριού μιας και αυτό δεν το κερώνουμε.

Αλμη: Σε 1 λίτρο ζεστό νερό διαλύουμε 1 1/2 κούπα αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Για να χρησιμοποιήσουμε την άρμη, τη βάζουμε σε ένα μπωλ και βουτάμε μέσα το τυρί 
Το τυρί πρέπει να ωριμάσει τουλάχιστον 5 μήνες και συνήθως όχι λιγότερους από 10. Συχνά το αφήνουν να ωριμάσει μέχρι και 2 χρόνια...Όσο περισσότερο, τόσο πιο έντονη γεύση αποκτά..."
Όταν το δοκίμασα στους 4-5 μήνες ήταν ένα νόστιμο τυρί που είχε γεύση παρμεζάνας και υφή παρμεζάνας κλπ αλλά στον ένα χρόνο είχε απογειωθεί!!

Μετά τους 5 μήνες, αν δεν το κόψουμε, θα πρέπει να το λαδώνουμε σε αυτούς τους χρόνους.Δεν είναι απαραίτητο να το φυλάξουμε 9 μήνες δηλαδή, αλλά αν το φυλάξουμε θα πρέπει να το λαδώσουμε. Όσο πιο πολύ το κρατάμε τόσο η γεύση απογειώνεται. Πιάνει την καλύτερη γεύση στους 9 μήνες.

Περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας





Α-Ω πρόγραμμα Voucher Ψηφιακής Αλληλεγγύης ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα Voucher Ψηφιακής Αλληλεγγύης που θα παρακολουθήσουν 289.000 άτομα. Πρόκειται για πολίτες που έλαβαν ή θα λάβουν το μέρισμα  και είναι κάτοικοι 8 Περιφερειών της χώρας.
Το πρόγραμμα ονομάζεται "Υπηρεσίες Ψηφιακής Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης" και οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν σύνδεση στο Internet για ένα έτος αλλά και φορητό υπολογιστή αλλά και ταμπλετ συσκευές.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ.
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Οι κάτοικοι των περιοχών που θα ωφεληθούν: είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Α-Ω ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ" ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Συγκινητική, πραγματική ιστορία…

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Α-Ω Οι ελεύθεροι Επαγγελματίες ξεσηκώνονται κάτά του ΟΑΕΕ

Βλέπε τα εξωδικα του Συλλόγου Θεσσαλονίκης που έστειλε ο Σύλλογος

http://www.anasfalistoi.gr/index.php/39-eksodika-tou-syllogou-mas-pros-oaee-keao-ypourgo-ergasias

Για πρώτη φορά συντάχθηκε Γνωμοδότηση από έναν έγκριτο Συνταγματολόγο όπως ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Νομικό κ. Ακρίτα Καϊδατζή  (στους οποίους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο ευχαριστώ), για δυο καυτά ζητήματα που αφορούν 750.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Το θέμα του ύψους της εισφοράς που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι και το θέμα της μη παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους ασφαλισμένους οφείλουν.

Βασική αρχή για όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ παραμένει η επιβίωση του Ταμείου μας μαζί με την δική μας επιβίωση. Επιβίωση του ενός από τους δυο δεν υπάρχει.
Τα συμπεράσματα στην 28 σελίδων Γνωμοδότηση είναι συγκλονιστικά και είναι αυτονόητο ότι αφορούν και όλα τα άλλα ομοειδή Ταμεία όπως το ΕΤΑΑ.
 
 
ΕΙΣΦΟΡΕΣ
 
Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.