Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Α-Ω ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ Το σπίτι του Γρηγόρη στο χωριό με στόχο την αυτάρκεια!

 

spitiΤο σπίτι του Γρηγόρη στο χωριό με στόχο την αυτάρκεια!

Ο Γρηγόρης Φ. είναι ένας από τους επισκέπτες μας. Διαβάζοντας κάποια κείμενα μας και μετά από έναν μικρό διάλογο που είχαμε στα σχόλια, μας έστειλε φωτογραφικό υλικό από το σπίτι που φτιάχνει μόνος του στο χωριό για να καταφέρει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
Στόχος του φυσικά η αυτάρκεια.Στον ελεύθερο χρόνο του και σιγά σιγά άρχισε να φτιάχνει πρώτα από όλα το σπίτι με τα ίδια του τα χέρια.

Ξέρω καλά πόσος κόπος χρειάζεται για να φτιάξεις μόνος σου αυτο το “ένα κεραμύδι πάνω από το κεφάλι σου”. Κι όταν μάλιστα δεν έχεις έχεις έτοιμα χρήματα η διαδικασία είναι πολλές φορές χρονοβόρα, αλλά αξίζει τον κόπο.


Βλέπουμε στις φωτογραφίες του το σπίτι σε διάφορα στάδια κατασκευής.

Ο νεροχύτης κουζίνας με τη βρύση έξω είναι κάτι που θέλω να κάνω κι εγώ τώρα που έχουμε νερό στο κτήμα. Είναι σούπερ για να πλένεις άγρια χόρτα.

Το σπίτι στο χωριό με στόχο την αυτάρκεια δε χρειάζεται να είναι μεγάλο. Δυο δωμάτια με κουζίνα και μια τουαλέτα αρκούν για να σας φιλοξενήσουν για τον ύπνο. Τις περισσότερες ώρες συνήθως θα κινείστε έξω από το σπίτι.

Μια αποθήκη είναι απαραίτητη για να φιλοξενεί όλα τα εργαλεία σας. Εδώ τη βλέπουμε στο στάδιο της κατασκευής.

Κοντά στο σπίτι αλλά χωρίς να βρίσκετε σε άμεση θέα θα κατασκευαστεί το κοτέτσι στο σημείο που μας δείχνει με το βέλος ο Γρηγόρης.

Φυσικά τι να το κάνεις το σπίτι στο χωριό χωρίς το μπαξέ του; Αυτός θα σε συντηρεί! Και οι ντοματιές του Γρηγόρη μοιάζουν υπέροχες και ιδιαίτερα φροντισμένες.

Τα κουνουπίδια του πανέμορφα κι έτοιμα για κόψιμο…

Το πρώτο κολοκυθάκι του λαχανόκηπου πάντα μας δίνει τη μεγαλύτερη χαρά από τα υπόλοιπα κολοκυθάκια γιατί εγκαινιάζει τη σεζόν.

κι ένα πεπονάκι περιμένει να μεγαλώσει…

Μια τυπική εβδομαδιαία συγκομιδή από τον καλοκαιρινό λαχανόκηπο του Γρηγόρη μπορεί να του δώσει αρκετά κιλά τροφής κι έτσι σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Φέτος στα σχέδια του είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων στο κτημα του στο χωριό για τη φιλοξενία ζώων. Κι εμείς του ευχόμαστε να φεύγει από το κτήμα του πάντα με γεμάτα χέρια και τον ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας την προσπάθεια του για να πετύχει περισσότερη αυτάρκεια.
 Πηγή: http://www.sheblogs.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: