Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Φθινοπωρινές συνταγές: Αργυρώ Μελιτζανοσαλάτα

Fthinoporini-melitzanosalata-sto-tigani
Ένας ιδιαίτερα πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψετε τη μελιτζάνα! Συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα και πουλερικά.

1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ με αλατισμένο νερό για 10΄-15΄. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
2. Στο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο τις μελιτζάνες να μαραθούν, όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστεί 1΄-2΄. Σβήνουμε με το ξίδι, αφήνουμε για 1΄και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στο "ΠρωινόΑΝΤ1" στις 21/6/2012.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Υλικά


  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζανάκι ξίδι από κρασί
  • 1 φλιτζάνι κυβάκια και τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος 
Αναρτήθηκε στο www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: