Κυκλάμινα
Φύτεψα κυκλάμινα σε διάφορα χρώματα που ανθίζουν όλο το Χειμώνα και την Άνοιξη και ομορφαίνουν το μπαλκόνι και τους κήπους.
Χρυσάνθεμα.
Αγιοδημητριάτικα που τώρα είναι η τιμητική τους.
Και πάμε στα αρωματικά που με βοηθούν στην μαγειρική.
Σχινόπρασσο
Εποχή και τρόπος φύτευσης: Η πιο κατάλληλη εποχή φύτευσης θεωρείται το φθινόπωρο. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 30 εκατ. τόσο μεταξύ των γραμμών όσο και των φυτών πάνω στη γραμμή.
Χρήση: To σχοινόπρασο που μυρίζει κρεμμύδι μπαίνει όπου χρησιμοποιείται το κρεμμύδι, διότι μυρίζει πιο απαλά και είναι πιο ευκολοχώνευτο από το κρεμμύδι, καθότι δεν περιέχει πολλά άλατα του θείου όπως το κρεμμύδι.
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Το πιο απλό, βάλτε σε ζαρνινιέρες μικρά κρεμυδάκια κόκαρι και ξεχάστε τα.Θα βγουν μόνα τους χωρίς δυσκολία και θα έχετε μόνιμα φρέσκα για ζωντανές σαλάτες.
Ρόκκα
Ρίγανη
Τι ποιο νόστιμο και ωραίο να βάζετε φρέσκια ρίγανη στο φαγητό. Όλοι μπορούμε να έχουμε μια γλάστρα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Σέλινο
Μαιντανό σε καφάσι
Μαρουλάκι
Μπορείτε να προμηθευτείτε φυτά από οποιοδήποτε φυτώριο διάφορες ποικιλλίες, σγουρή σαλάτα, ή το μαρούλι. Τα βάζετε στο χώμα και απλώς περιμένετε
'Ανηθο
Πράσσα
Φέτος πειραματίστηκα και με τα πράσσα. Πήρα έτοιμα φυτά που είναι σε ματσάκι και απλά τα έβαλα στο χώμα σε παρτέρι. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο γρήγορα ανατπύσσονται με λίγο νεράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου