Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Α-Ω Πουλήθηκε η Ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας σε Αθηναική Εταιρία

 
Αποκλειστική Είδηση:
Η Ιχθυόσκαλα/Ιχθυαγορά της Ν. Μηχανιώνας είναι η μεγαλύτερη στην διακίνηση εγχώριων αλιευμάτων στην Ελλάδα και η δεύτερη σε μέγεθος μετά από αυτή του Κερατσινίου του Πειραιά και εγκαινιάστηκε το Ιούνιο του 1995. Στις εγκαταστάσεις της μεταφέρθηκε η Ιχθυόσκαλα της Θεσσαλονίκης και τροφοδοτεί με αλιεύματα όλη την Βόρεια Ελλάδα.
Η Ιχθυόσκαλα πουλήθηκε σε Αθηναική Εταιρία που κατέχει και την Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου.

Η Ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας μετά από αυτή του Κερατσινίου του Πειραιά. Στις εγκαταστάσεις της μεταφέρθηκε η Ιχθυόσκαλα της Θεσσαλονίκης και τροφοδοτεί με αλιεύματα όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Άρχισε να κτίζεται το 1992 σε οικόπεδο 48 στρεμμάτων, τα εγκαίνιά της έγιναν τον Ιούνιο του 1995 και κόστισε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δραχμές. Αποτελείται από τρία κτίρια συνολικού εμβαδού 7.000 τετραγ. μέτρων: Το πρώτο είναι η αίθουσα δημοπράτησης των αλιευμάτων, το δεύτερο η αμφιθεατρική αίθουσα ηλεκτρονικής δημοπράτησης (δεν άρχισε να λειτουργεί ακόμη) και το τρίτο έχει τα ψυγεία και τους αποθηκευτικούς χώρους. Στην Ιχθυόσκαλα αυτή διακινούνται 14.000 - 18.000 τόνοι αλιευμάτων το χρόνο, που η αξία τους ξεπερνάει τα 11 δισεκατομμύρια δραχμές.
Τα ψάρια αλλά και τα όστρακα που αλιεύονται σ΄ όλο το Αιγαίο από τα μηχανιώτικα αλλά και άλλα πλοία (μηχανότρατες, γρι-γρι και μικρότερα σκάφη παράκτιας αλιείας και οστρακαλιείας), ξεφορτώνονται στο κοντινότερο λιμάνι και από κει με φορτηγά - ψυγεία μεταφέρονται στην Ιχθυόσκαλα. Εκεί τα παραλαμβάνουν οι ιχθυομεσίτες, αντιπρόσωποι του κάθε καπετάνιου και αναλαμβάνουν, με κάποια προμήθεια, να τα πουλήσουν, αφού ούτε ο καπετάνιος ούτε το πλήρωμα, που λείπουν μακριά, μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.


Σύντομα  περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: