Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ έμαθαν φέτος τα παιδιά των Θερινών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ωραιοκάστρου


Προσδοκώντας να συμβάλουν στη γαλούχηση υπεύθυνων χρηστών των οδών, πεζών, ποδηλατών και μελλοντικών οδηγών οχημάτων, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου σύστησαν τον «κ. Κ.Ο.Κ.» και τους φίλους του, τους κανόνες και τα σήματά του, στους μαθητές των ΚΔΑΠ (Θερινών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης) του Δήμου Ωραιοκάστρου για πρώτη φορά.

Η έναρξη των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής έγινε στο Παλιόκαστρο, στο Ωραιόκαστρο, στη Λητή και στο Μελισοχώρι σε όλα τα κέντρα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου.
Τα μαθήματα έγιναν με την χρήση σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού εγκεκριμένου από το αρμόδιο Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες γνωστικές ανάγκες και δεξιότητες των μαθητών κάθε ηλικιακής κατηγορίας. 

Το ρόλο του δασκάλου-τροχονόμου κράτησαν και φέτος οι δημοτικοί αστυνομικοί Ηλίας Δαφόπουλος και Πραξιτέλης Ζαχαριάδης τους οποίους σχεδόν τα περισσότερα παιδιά γνωρίζαν πια και τους θεωρούσαν οικείους. Τα μεγαλύτερα παιδιά έδειξαν να έχουν πλέον γνώση και των σημάτων αλλά και των κανονισμών.
Εντύπωση μας έκανε ότι τα πεντάχρονα παιδιά συμμετείχαν και μάλιστα ήξεραν πολλά από τα σήματα αν και για πρώτη φορά παρακολουθούσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Την οργάνωση του προγράμματος παρακολούθησε και η Αντιδήμαρχος παιδείας Ειρήνη Κέπετζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: