Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

"Πληθυντική Αρμονία" 6η συνάντηση χορωδιών

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Ζωή στη γειτονιά, ομορφιά στην πόλη» στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων (Πολίχνη), θα πραγματοποιηθεί η 6η συνάντηση χορωδιών Πληθυντική Αρμονία (είσοδος ελεύθερη).
armonia2.jpg Ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει για έκτη χρονιά τη συνάντηση χορωδιών με τίτλο  «ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ». Σκοπός της είναι η προβολή της χορωδιακής μουσικής, η  γνωριμία και η ανάπτυξη καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των χορωδιών και των φορέων που εκπροσωπούν.
Ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του το 2006 από το Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, στη συνέχεια οι απαιτήσεις μεγάλωσαν και διοργανώθηκε ως το 2010 στο συναυλιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών.
Φέτος ο θεσμός παρά τα δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε, επανέρχεται με νέα δεδομένα. Φιλοξενείται για πρώτη φορά σε έναν νέο ιδιαίτερα σημαντικό χώρο, το Ανοιχτό Θέατρο στους Βυζαντινούς Νερόμυλους  στη δημοτική ενότητα Πολίχνης, φιλοδοξώντας από του χρόνου να αποτελεί ένα μικρό φεστιβάλ στο χώρο της χορωδιακής μουσικής.
«Οι χορωδίες αποτελούν το απαύγασμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μέσα από ομαδική δουλειά και ταυτόχρονα με την ατομική προσπάθεια του καθένα στο τραγούδι επιτυγχάνεται ο συντονισμός μιας μικρής κοινωνίας με στόχο τη μουσική έκφραση. Το αποτέλεσμα από αυτή τη διαδικασία είναι, το όμορφο τραγούδι να φτάνει στα αυτιά του καθένα μας. Αυτός είναι και ο στόχος της «πληθυντικής αρμονίας» άλλωστε το σχηματίζουν οι ίδιες οι λέξεις, αρμονία μέσα από το πλήθος των φωνών. Εφέτος έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε παραδοσιακές και «έντεχνες» χορωδίες μαζί σε μια συνύπαρξη όλων των ειδών της χορωδιακής μουσικής σε έναν νέο χώρο, τους βυζαντινούς νερόμυλους. Σε αυτόν τον ιστορικό χώρο για τον νέο Δήμο Παύλου Μελά, τοποθετούμε την 6η μας συνάντηση που μέσα από την ιστορία και το τραγούδι μας, προσδίδουν τη αισιόδοξη καλλιτεχνική νότα που έχουμε όλοι ανάγκη», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της συνάντησης χορωδιών Κωστής Παπάζογλου, διευθυντής του ωδείου Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά.
armonia1.jpg «Με ιδιαίτερη χαρά για 6η χρονιά διοργανώνεται ο καταξιωμένος πια θεσμός της Πληθυντικής Αρμονίας στο δήμο μας. Ένα πανόραμα πολιτιστικής δημιουργίας απλώνεται εμπρός μας για δύο μέρες, στον ιστορικό τόπο των Βυζαντινών Νερόμυλων. Οι συμμετέχουσες χορωδίες έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο και τη δουλειά τους σε ένα μουσικό είδος που αναπτύσσεται ραγδαία στη χώρα μας. Παράλληλα, στόχος είναι η καλλιέργεια και η προβολή της χορωδιακής μουσικής, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των χορωδιών και των φορέων τους. Το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει καλή μουσική και ικανοποιήσει τη δίψα του για ποιοτικές εκδηλώσεις.
armonia3.jpg Στην εποχή της κρίσης η πολιτιστική δημιουργία είναι ο μεγάλος σύμμαχος όχι μόνο ως μία νότα αισιοδοξίας, αλλά πρωτίστως ως βάση ψυχικής ανάτασης. Ο δήμος Παύλου Μελά επενδύει στον πολιτισμό. Πρόκειται ουσιαστικά για μία επένδυση στον ίδιο τον Άνθρωπο, στην προσωπικότητά του, την ψυχή του. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που κόντρα στο πνεύμα των καιρών και την επιβαλλόμενη λιτότητα συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, ενσωματώνοντας την Πληθυντική Αρμονία στο πολυήμερο πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων Ζωή στη γειτονιά, Ομορφιά στην πόλη», σημειώνει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Οι 7 χορωδίες με τους 250 περίπου χορωδούς και το πλούσιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κλασσικό, έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι υπόσχονται να μας χαρίσουν ευχάριστες μουσικές βραδιές στον όμορφο χώρο των Βυζαντινών Νερόμυλων.
 
Πρόγραμμα
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης
Χορωδίες Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Περιστεράς και Ι. Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ»
Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων
Χορωδία Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας - Συκεών
Γυναικεία χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Πολίχνης
Πληροφορίες: 2313302834,835, 911

Δεν υπάρχουν σχόλια: