Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Α-Ω Μαρμελάδα φράουλα από τον Παρλιάρο. Κορίτσια ίσα που προλαβαίνουμε

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά:

500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας


Διαδικασία:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου. Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: