Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τελικά ο Δήμαρχος Σαραμάντος ξεχρέωσε το Δήμο Ωραιοκάστρου;Ή είναι άλλο ένα προεκλογικό ψέμμα;

Τι σκοπό είχε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Σαραμάντος Δημήτρης και δεν ξόδευε τα κονδύλια του Δήμου για προσωπικό του όφελος και διαφήμιση όπως οι προηγούμενοι Δήμαρχοι;


Είχαμε συνηθίσει στο Δήμο Ωραιοκάστρου να έχουμε ένα περιοδικό με την προβολή του Νίκου Μπάτου κάθε μήνα ή δίμηνο στα σπίτια μας. Τον βλέπαμε τον Νίκο τον Μπάτο κουστουμαρισμένο προσεγμένο να μας χαμογελά σε φωτογραφίες και να μας παρουσιάζει σε πολυτελή σελίδες τα έργα του. Είχαμε συνηθίσει να ακούμε όμορφα παραμύθια και μας έλειψαν.
Είχαμε συνηθίσει στο πολιτικό μάρκετινγκ και μας έλειψε και αυτό.Τώρα πια η προηγούμενη τετραετία ήταν φτωχή για τα δεδομένα των Ωραιοκαστριτών.
Φτωχή θα έλεγα, ίσως η απλή. Με έναν Δήμαρχο μετριόφρων που δεν του άρεσε να ποζάρει σε φωτογραφίες αλλά έβαλε στόχο να ξεχρεώσει το Δήμο Ωραιοκάστρου που χρωστούσε πολλά εκατομμύρια ευρω. Περικοπές παντού και σε όλα. Οικονομικό Συμμάζεμα. Τίποτα πια ανεξέλεγκτο.
Κάποιοι το είπαν τσιγκουνιά. Κάποιο κατηγόρησαν ότι ο Δήμος ερήμωσε.
Σε μια εποχή που σε όλη την Ελλάδα σταμάτησαν να γίνονται έργα, σε μια εποχή που ο Δήμος Ωραιοκάστρου σταμάτησε να έχει έσοδα από τα Λατομεία όπως γινόταν σε εποχές χρυσές ανοικοδόμησης σε μια εποχή που ο Δήμος Ωραιοκάστρου πρώτος σε όλη την Ελλάδα έκανε περικοπές σε δημοτικά τέλη, για να στηρίξει τους Δημότες στην οικονομική κρίση.

Είναι γνωστό ότι η ΒΙΠΕ Ωραιοκαστρου έχει χάσει την αίγλη της, και οι περισσότεροι πλέον βιοτέχνες και επαγγελματίες δεν μπορούν να συντηρήσουν τα ακίνητα τους. Ο πήχης έχει κατέβει πιο χαμηλά για πολλούς. Είναι τελικά κακό να επιζητούμε την απλότητα;

Τελικά ο Δήμος Ωραιοκάστρου από 16 εκατομμύρια που χρωστούσε το 2010 σήμερα χρωστάει 4,5 εκατομμύρια; Είναι αλήθεια. Γιατί κανείς από την αντιπολίτευση δεν μας αναφέρει τίποτα για αυτό, αλλά όλοι μιλούν για έργα που δεν γίνανε.
Παρακολουθεί η αντιπολίτευση τα οικονομικά του Δήμου; ή ασχολούνται με άλλα πιο σοβαρά θέματα;
Μπορεί κάποιος επίσημα από την αντιπολίτευση να μας πει, αν αληθεύει αυτή η θεωρία ή αλλιώς προπαγάνδα του Σαραμάντου για να μας παραπλανήσει;
Γιατί για κάποιους από εμάς είναι σοβαρό να ξέρουμε την αλήθεια. Δεν θέλουμε άλλα ψέμματα!

Γράφει Ωραιοκαστρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: