Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Αυτή τη βδομάδα διασκεδάζω στη Μονή Λαζαριστών

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«Ακούστικ σετ» και «Σκηνές από την Σπηλιά του Δράκου»

Από τον Δεκέμβριο του 2010, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος εμφανίζεται ζωντανά με το «Ακούστικ σετ».
Ένα καθαρά ακουστικό σχήμα που το αποτελούν, εκτός από τον ίδιο που παίζει ακουστική κιθάρα, ο Φώτης Σιώτας στην βιόλα, ο Μιχάλης Βρέττας στο βιολί, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Βλαχομήτρος στο μπουζούκι.
Στις συναυλίες το σχήμα παρουσιάζει τα κομμάτια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους («Σκηνές από ένα ταξίδι», Puzzlemusik 2008 και «Από την σπηλιά του Δράκου», Puzzlemusik 2010) ενορχηστρωμένα γι' αυτή την ορχήστρα.
Πρόκειται για μια σύγχρονη ματιά της ελληνικής μουσικής, αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχοχρώματος της λαικής μουσικής, σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ αυτοσχεδιασμών.Μια μινιμαλιστικής αισθητικής προσέγγιση των συνθέσεων , που τους δείνει μιά άλλη διάσταση και αναδεικνύει τις πρωτότυπες μελωδίες.

Τρίτη 17 Ιουλίου

TRIO BALKANO
Οι Trio Balkano δημιουργήθηκαν στα τέλη του 1999 από έμπειρους μουσικούς που αναζητούσαν τρόπο για να εκφράσουν την ελληνική μουσική παράδοση. Δημιούργησαν ένα μουσικό ύφος που συνδυάζει έθνικ στοιχεία με jazz αυτοσχεδιασμoύς, ένα στιλ γνωστό και ως "Βαλκανική jazz". Δίχως να περιορίζονται σε στεγανά, ψάχνουν συνεχώς το δρόμο τους μέσα από την πολυμορφία του περιβάλλοντος και τις μνήμες που μεταφέρονται μέσα στο χώρο και το χρόνο. Πρωτοτυπία, ευστροφία, συγκινησιακή δύναμη - αυτός είναι ο χαρακτήρας της μουσικής των Trio Balkano, οι οποίοι αφήνονται να παρασυρθούν από τη φαντασία και τις αλληλεπιδράσεις των ήχων τους, φτιάχνοντας μια δημιουργική και συνάμα άκρως σύγχρονη ταυτότητα!

ΠΛΕΙΑΔΕΣ
Πολυφωνικές διαδρομές από την Ήπειρο ως τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο
 Στο συναυλιακό πρόγραμμα «Πολυφωνικές διαδρομές από την Ήπειρο ως τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο» έχοντας σαν βάση το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, το οποίο ως Πλειάδες υπηρετούμε με σεβασμό κι αγάπη εδώ κι έξι χρόνια, διευρύνουμε το φωνητικό μας ρεπερτόριο, συμπεριλαμβάνοντας τραγούδια κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας (Επτάνησα, Μακεδονία, Θράκη, Στ. Ελλάδα κ.ά.), από Κύπρο, Βουλγαρία, καθώς και τσιγγάνικα. Με οδηγό την πολυφωνία, την ομαδικότητα και το κέφι για τραγούδι, προσκαλούμε το κοινό μας σε μια ενεργητική συμμετοχή σ’ αυτές τις συναρπαστικές διαδρομές του ήχου, της μνήμης, της ζωής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ”
Μια μουσική παράσταση που περιγράφει την πορεία του Έρωτα μέσα από τις
 ...εποχές του με γνωστά αγαπημένα τραγούδια αλλά και δικές της δημιουργίες.

Συμμετέχει: ο ηθοποιός Όθωνας Μεταξάς
Κείμενα : Κλέλια Χαρίση
Μουσική επιμέλεια : Κρινιώ Νικολάου

Παίζουν οι μουσικοί :
 Alfred ruci : κιθάρα
Γιάννης Καρυγιαννης: πλήκτρα
Κlod Αzizaj : ντραμς
Κώστας Γιώτης : μπάσσο

Πέμπτη 20 Ιουλίου
ΣΟΦΙΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ 
«Κάτω από τους λύχνους των άστρων…»
 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Η μουσική παράσταση είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο του κινηματογράφου. Θα πλαισιώσουν τη βραδιά μελωδίες που έχουν ντύσει σκηνές της 7ης τέχνης. Η παράσταση περιλαμβάνει μουσικές συνθετών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως Michel Jean Legrand, Nino Rota, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Νίκου Κυπουργού καθώς και του Μάνου Χατζιδάκι γνώριμες και μη… όπως αυτές από την ταινία του 1966 «Steps».


 
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21
56430 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 589.200 / 589.237
Φαξ: 2310 651.099



Δευτέρα 16 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: