Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος μαθημάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία του Ωραιοκάστρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 
Ωραιόκαστρο, 12/06/2012

Προσδοκώντας να συμβάλουν στη γαλούχηση υπεύθυνων χρηστών των οδών, πεζών, ποδηλατών και μελλοντικών οδηγών οχημάτων, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου σύστησαν τον «κ. Κ.Ο.Κ.» και τους φίλους του, τους κανόνες και τα σήματά του, στους μαθητές των νηπιαγωγείων του Δήμου Ωραιοκάστρου για τρίτη συνεχή χρονιά.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε τη σχολική περίοδο 2009-2010 στα νηπιαγωγεία του Δήμου με πρωτοβουλία της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου και τη συνεργασία του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η επιτυχία του προγράμματος, η θερμή υποδοχή του από γονείς και διδακτικό προσωπικό, αλλά κυρίως η ενθουσιώδης ανταπόκριση των μικρών μαθητών έδωσαν το έναυσμα να διευρυνθεί η προσπάθεια και να απευθυνθεί και στα δημοτικά σχολεία.
Έτσι, ενώ η αρχή έγινε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 στο 2ο νηπιαγωγείο του Παλαιοκάστρου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 στο 1ο νηπιαγωγείο Λητής, μετά από 30 επισκέψεις σε όλα τα νηπιαγωγεία του καλλικράτειου Δήμου, στο πρόγραμμα μαθημάτων συμπεριλήφθηκαν και δύο επισκέψεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας. Οι επισκέψεις αυτές είχαν πιλοτικό χαρακτήρα και μετά την επιτυχία τους, στόχος της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας Ωραιοκάστρου είναι πλέον να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα μαθημάτων το σύνολο των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου για την επόμενη σχολική χρονιά.
Τα μαθήματα έγιναν με την χρήση σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού εγκεκριμένου από το αρμόδιο Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες γνωστικές ανάγκες και δεξιότητες των μαθητών κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Το ρόλο του δασκάλου-τροχονόμου κράτησαν και φέτος οι δημοτικοί αστυνομικοί Ηλίας Δαφόπουλος και Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.
 
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: