Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο Αντώνης Τσαμεσίδης μιλά για την διάρειξη στο κολυμβητήριο


Αναφορικά με τη διάρρηξη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου τοποθετήθηκε στο «neooraiokastro.gr» εκ μέρους της διεύθυνσης του κολυμβητηρίου ο υπάλληλος του Δήμου, Αντώνης Τσαμεσίδης.
Μιλώντας για τις εικόνες που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του κολυμβητηρίου, τα κλοπιμαία αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν από την διάρρηξη που έγινε, ο κ. Τσαμεσίδης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Εννέα και δέκα το πρωί της Κυριακής 1-7 με πήραν τηλέφωνο από τη γραμματεία του κολυμβητηρίου και μου είπαν πως υπήρχαν σημάδια διάρρηξης στο γραφείο διοίκησης. Πήγα αμέσως στο κολυμβητήριο και διαπίστωσα πως είχε γίνει παραβίαση στο παράθυρο και την πόρτα. Το παράθυρο ήταν παραβιασμένο με κατσαβίδι ή λοστό.
Κάλεσα την αστυνομία που ήρθε μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά. Μόλις κατέφθασε κάναμε την περιγραφή των πραγμάτων που απουσίαζαν. Πράγμα το οποίο εκείνη την ώρα δεν ήταν εύκολο.
Παραβίασαν το παράθυρο και την πόρτα του γραφείου διοίκησης και από εκεί μπήκαν στον κεντρικό χώρο. Για λόγους ασφαλείας τις εσωτερικές πόρτες του κολυμβητηρίου κάθε βράδυ τις κλειδώνουμε.
Η μόνη πόρτα που δεν παραβίασαν είναι του μηχανοστασίου και αυτό διότι είναι υψηλής ασφαλείας, για την ακρίβεια έχει πυρασφάλεια», είπε και συνέχισε:
«Έκλεψαν τρεις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών χωρίς τα κουτιά. Μόνο τις οθόνες. Οι οποίες ήταν παλιές και ογκώδεις. Δεν ήταν υψηλής αξίας. Μάλλον κάτι από όσα περιέχει στο εσωτερικό της μια παλιά οθόνη υπολογιστή έχει αξία στη μαύρη αγορά. Είχαμε και μια οθόνη LCD, αυτή ούτε που την άγγιξαν.
Βρήκαμε όλα τα γραφεία άνω κάτω. Άνοιξαν όλα τα συρτάρια και τα κλειδωμένα ντουλάπια που υπήρχαν. Πέταξαν κάτω ότι χαρτιά υπήρχαν. Δεν έχουμε διαπιστώσει προς το παρόν εάν έκλεψαν και κάποια έγγραφα, τέτοια πράγματα τα διαπιστώνεις μετά από κάποιες μέρες.
Ακόμη πείραξαν το ταμείο το οποίο είχε μέσα μόνο κάτι ψιλά τα οποία δεν πήραν μαζί τους. Ευτυχώς πλέον οι αθλούμενοι πληρώνουν τη συνδρομή τους σε τραπεζικό λογαριασμό οπότε στο κολυμβητήριο ποτέ δεν έχουμε πολλά χρήματα στο ταμείο. Απλά, η ζημιά από τα συρτάρια που έσπασαν, είναι πολλαπλάσια από τα χρήματα που... δεν πήραν».
«Ήρθε η σήμανση και πήρε αποτυπώματα. Εντόπισε γύρω στα πέντε από αυτά.
Όλα αυτά που συμβαίνουν, το ότι μπαίνουν στα γραφεία αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων για να κλέψουν οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ο.κ., είναι σημάδι εξαθλίωσης της κοινωνίας μας.
Οι περισσότεροι σήμερα συμβουλεύουν τον κόσμο, να μείνει κλειδωμένος στο σπίτι του, βάζοντας συναγερμούς.
Εγώ είμαι αντίθετης φιλοσοφίας. Πιστεύω πως δεν μπορούν οι πολλοί να κρύβονται. Οι λίγοι είναι που πρέπει να κρύβονται από τους πολλούς. Η παραβατικότητα, η ανομία και η ατιμωρησία έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο».

Αναρτήθηκε από:
το Νέο Ωραιόκαστρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: