Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΕΚ

Δοκιμασμένη τακτική απάτης.
Η κλασσική μέθοδος, παίρνεις δάνειο ή σπίτι έτοιμο από τον ΟΕΚ μπαίνεις μέσα στο σπίτι και μετά διαλέγεις, δεν πληρώνεις τις δόσεις ή πληρώνεις κανονικά και είσαι φερέγγυος.
Όσοι ακολουθούν την 1η επιλογή ή το ρίχνουν στην κλάψα και κάνουν παύση πληρωμών, ή το ρίχνουν στη ρητορεία (ότι το κράτος μέχρι τώρα εξασφαλίζει τον κάθε αλλοδαπό και ερημοσπίτη, γιατί να μην εξασφαλίσει και τους έλληνες πολίτες που έχουν ανάγκη.)
Πάντως πληρώνεις δεν πληρώνεις για 10 έτη το κράτος είναι εγγυητής, και κανείς δεν μπορεί να σου το πάρει ή να στο βγάλει σε πλειστηριασμό.
Μάλιστα είχαμε κλασικό παράδειγμα κάποιου αγοραστή στο Παλιόκαστρο που πλήρωσε ένα μέρος των χρημάτων στον εργολάβο και τα υπόλοιπα λεφτά του συμβολαίου τα ξόδεψε αλλού σε αμάξι, στη δουλειά του.
Όταν ο εργολάβος τον πίεσε να πληρωθεί άρχισε τον εκβιασμό ότι θα τον καταγγείλει τα υπόγεια και τους ημιυπαίθριους προσπαθώντας έτσι να εκβιάσει καταστάσεις. Γνωρίζοντας ότι ο εργολάβος δεν μπορεί να του πάρει πίσω το σπίτι γιατί κάποιος δικηγόρος τον δασκάλεψε, άρχισε να πιέζει καταστάσεις να ωφεληθεί.
Όμως ο κάθε τέτοιος «έξυπνος» που πιστεύει  ότι κάτι θα κερδίσει ζημιώνει όλους τους υπόλοιπους γιατί είναι ένας από τους «υπαίτιους» που ζημιώνουν τα ταμεία του ΟΕΚ με αποτέλεσμα να μην μπορεί σήμερα ο ΟΕΚ να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των υπολοίπων

Δεν υπάρχουν σχόλια: