Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2011

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ωραιοκάστρου εώς τις 9/9/2011.

Τα παιδιά τη φετεινή χρονιά ασχολήθηκαν με αθλητισμό, καλλιτεχνικά ζωγραφική και κατασκευές κοσμημάτων, κατασκευές με γύψο, τραγούδι, χορό, θέατρο  και πολύ παιχνίδι.
Τα μεγαλύτερα παιδιά  ασχολήθηκαν κολύμπι στο "Κονταξοπούλειο" δύο φορές τη βδομάδα αμέσως μετά τον Δεκαπεντάυγουστο, όπου έμαθαν τις βασικές κινήσεις του "προσθίου" και αναπνοές στο νερό.


Τελικά τα παιδιά που μένουν εδώ το καλοκαίρι έχουν μεγάλη δίψα και πάθος για παιχνίδι και περιπέτεια. Δεν αρέσκονται να μπαίνουν σε πρόγραμμα, και κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν την αντίδρασή τους για το ότι βρίσκονται στο σχολείο καλοκαιριάτικα.


Στη φωτογραφία ο Γεώργιος Κοσμίδης που ήρθε φέτος αρκετές φορές με ιδέες για "κατασκευές από άχρηστα αντικείμενα".
Τα παιδάκια ηλικίας από 5-9 συμμετείχαν σε θεατρική ομάδα όπου δούλεψαν το έργο "ο τζίτζικας και ο μέρμυγκας" το οποίο και θα παρουσιάσουν την τελευταία μέρα.
Τα κορίτσια εκδήλωσαν την επιθυμία τους να παρουσιάσουν "χορευτική παράσταση" τα τραγούδια της Πάτυ, και εργάστηκαν σκληρά πάνω σε αυτό.
Ένα από τα έργα των μικτότερων παιδιών ήταν και η αποτύπωση σε μακέτα  του σχολείου και του χώρου που περνάνε πολλές ώρες, όπου φυσικά τα ίδια έβαλαν και την μεγάλη επιθυμία τους για πράσσινο γύρω τους, ζωολογικό κήπο, πάρκα λιμνούλες και πως θα φανταζόταν να είναι το σχολείο τους σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα.





Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: