Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ "ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ"


Ξεκινά από την Παρασκευή 15 Ιουλίου έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ωραιόκαστρο και στη Λητή το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών  ηλικίας 5-12 ετών.
Είναι ένα βοήθημα προς τις εργαζόμενες μητέρες.

Λύση για δεκάδες γονείς που εργάζονται το καλοκαίρι και δεν έχουν υποστήριξη στο θέμα της φροντίδας των παιδιών, προσφέρει και φέτος ο δήμος Ωραιοκάστρου.
Όταν τα σχολεία κλείνουν, η πόρτα των θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης ανοίγει. Για περίπου δύο μήνες, από το πρωί και μέχρι τις 4 το απόγευμα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν δημιουργικά.
Οι νεαροί μαθητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα περνούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή δημιουργικά τον χρόνο τους, έχοντας την δυνατότητα με την καθοδήγηση επιλεγμένων ειδικών εκπαιδευτικών να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες όπως αθλητισμό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό κλπ. Παιδαγωγοί,  γυμναστές  θα συντονίζουν και θα  πραγματοποιούν τα επιμορφωτικά προγράμματα.
Η δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τους θερινούς μήνες όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, συμβάλλει στην αποδέσμευση της εργαζόμενης μητέρας και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής της το δύσκολο διάστημα των θερινών διακοπών.  Επιπλέον  προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς, αλλά δίνει  και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά.


Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε
Τηλ. Επικοινωνίας:  Αντιδημαρχεία  Παιδείας          2313-304075
1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου                           2310696267
Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας-Λητή                           2394-330536

Δεν υπάρχουν σχόλια: