Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΚΑΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΣΚΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2011

Αναφέρομαι στο άρθρο του Νικόλαου Μπάτου που δημοσιεύτηκε σε blog του Ωραιοκάστρου 
http://oraiokastronews.blogspot.com/2011/07/blog-post_8744.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
στις 7/7/2011, όπου περιγράφει ο πρωην Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ότι ο νέος Δήμαρχος Σαραμάντος Δημήτριο από
"Aπό 5 συνοδούς που υλοποιούσαν το πρόγραμμα κάθε χρόνο, φέτος καθόρισαν τον αριθμό σε 25. Μάλλον θέλει να βολέψει τους εθελοντές του", γράφει κακοπροέραιτα ο παλιός Δήμαρχος Ωραιοκάστρου".
"Τα παιδιά του Δήμου Ωραιοκάστρου και οι συνάνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, κάθε καλοκαίρι, απολάμβαναν τα μπάνια τους με το πρόγραμμά μας, επί τέσσερεις βδομάδες με 40€ και με πολλές διευκολύνσεις – παροχές για πολύτεκνες οικογένειες κ.α.
Φέτος το πρόγραμμα περιορίστηκε στις 10 μέρες με τιμή 40€ και μόνο για παιδιά 8 – 14 ετών.
Αντίθετα από 5 συνοδούς που υλοποιούσαν το πρόγραμμα κάθε χρόνο, φέτος καθόρισαν τον αριθμό σε 25.                            
Μάλλον θέλει να βολέψει τους εθελοντές του.
Τελικά οι 25 συνοδοί μπορεί να είναι περισσότεροι από τα παιδιά του προγράμματος!!!!!"
Γραφει ο Νικόλαος Μπάτος στο Δελτίο του.


Όμως για να είναι αντικειμενική η κριτική του κ. Μπάτου και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ρεαλιστικό του θα έπρεπε να μας αναφέρει αν, οι 5συνοδοί στο πρόγραμμα που είχε στα τόσα χρόνια θητεία του σε πόσα άτομα αντιστοιχούσαν, δεν μας αναφέρει πόσα λεωφορεία και πόσο κόσμο έστελνε σε αυτό το πρόγραμμα στα τόσα χρόνια θητείας του, αν σαν Δήμος συμπλήρωνε τα χρήματα της Νομαρχία (για να γίνει το πρόγραμμα) για να εμπλουτίσει το πρόγραμμα γιατί άλλοι Δήμοι το έκαναν, ενώ το δικό του έργο ήταν πάντα φτωχό. 

Εμείς ψάξαμε για στοιχεία και δεν βρήκαμε, πέραν μόνο κάποιων διαφημιστικών μπροσούρων.


Επίσης θα πρέπει να υπολογίσει ότι τα πούλμαν θα μεταφέρουν μόνο παιδιά τα οποία δεν συνοδεύονται από γονείς, άρα οι συνοδοί θα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που συνόδευαν την 3η ηλικία.

Δεν μας αναφέρει αν έχει μετρήσει όλους τους παράγοντες, την κρίση, τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλη την ελληνική κοινωνία και κατ' επέκταση στους Δήμους το έτος του 2011, γιατί οι χρυσές εποχές που ο κάθε Δήμαρχος είχε κονδύλια να πραγματοποιεί προγράμματα διαρκώς έχουν γίνει παρλεθόν......και ο Νικόλαος Μπάτος έλαμψε κι έκανε έργα όσο το χρήμα ήταν άπλετο. Το δύσκολο και το σοβαρό επίτευγμα είναι να προσφέρεις έργο χωρίς να υπάρχουν χρήματα, όταν όλα τα πλοία βουλιάζουν σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, το δικό σου να πλεει ατάραχο... εκεί βλέπουμε την ικανότητα του κάθ καπετάνιου, στην φουρτούνα.....

Γιατί πάντα σε κάθε εικόνα υπάρχουν δύο πλευρές.... 
Πάντα θα υπάρχουν πάνω από δύο απόψεις...
Πάντα θα υπάρχει λόγος και αντίλογος.....


Γράφει η Κυριακίδου Σοφία


Δεν υπάρχουν σχόλια: