Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Α-Ω Η Λέσβος εαλω.Δεν θα συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές η Λέσβος.

Αποτέλεσμα εικόνας για λεσβος μεταναστες          Όταν θα μας φάνε και την τελευταία βούκα που είχαμε για τα παιδιά μας, όταν θα κολλήσουμε αρρώστιες και δεν θα έχουμε φάρμακα, ίσως ξυπνήσουμε, ίσως συμπονέσουμε τους νησιώτες Έλληνες για αυτά που τραβάμε, γιατί τώρα λέμε τους καημένους μετανάστες...
Είδαμε τους Γερμανούς να υποδέχονται στο σιδηροδρομικό Σταθμό τους καημένους Μετανάστες με χειροκροτήματα. Όμως αυτοί ήταν λίγοι. Όταν θα πάνε εκατομμύρια θέλω να δω ποια θα είναι η υποδοχή των Γερμανών, θα τους πάνε για σαπούνι; Ο καιρός εγγύς.

Άλλη μια μέρα γεμάτη εντάσεις ξημέρωσε για την Μυτιλήνη λόγο της κλιμάκωσης του μεταναστευτικού στο νησί.

Συγκεκριμένα μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών άφησε πίσω του τον καταυλισμό Καρά Τεπέ, ώστε να συναντηθεί με μια άλλη μεγάλη ομάδα λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Λέσβου. Αφού ενώθηκαν οι δυο ομάδες, προχώρησαν από κοινού προς το δημαρχείο, καταλαμβάνοντας στο μεταξύ  την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, με αποτέλεσμα τον διαχωρισμό της πόλης μέχρι και αυτή την ώρα. Η μαζική αυτή κίνηση των λαθρομεταναστών έγινε με σκοπό την επίσπευση της καταγραφής τους και μετάβασής τους στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα με το γεγονός ισχυρή αστυνομική δύναμη έλαβε θέσεις επί της Ερμού, ώστε να συνοδέψει το το πλήθος και να εμποδίσει την κίνηση των λαθρομεταναστών προς της κεντρική αγορά.

Μέχρι στιγμής  έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ παράλληλα φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φωτιές προκλήθηκαν από τους λαθρομετανάστες με σκοπό τη δημιουργία ενώ είδους αντιπερισπασμού, καθώς όδευαν προς το λιμάνι.

 Να μη συμμετάσχει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου καλεί το λαό της Λέσβου ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, αν η κατάσταση με τους μετανάστες δεν εξομαλυνθεί, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον εισαγγελέα, μέσω του site Newsit ότι είναι «βαθιά νυχτωμένος».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος τονίζει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναφέρει:
«Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς, επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση».
Οσον αφορά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο κ. Γαληνός αναφέρει:
«Ο εισαγγελέας μετά απο επταήμερα λήθαργου μας λέει να κάνουμε αυτό που ήδη κάνουμε. Την προσπάθεια για την καθαριότητα για την απολύμανση, που στοιχίζουν ένα σωρό χιλιάρικα στον δήμο. Ο άνθρωπος πρεπει να είναι νυχτωμένος. Οι πρόσφυγες βρίσκονται παντού και ο εισαγγελέας μας ζητάει να του πούμε που βρίσκονται. Να πάρει μια σκούπα και να παει να καθαρίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: