Φέτος από επικονίαση είχα πολλές καυτερές πιπεριές και δεν ήξερα τι να τι κάνω. Τις αποξέρανα, τις έβαλα κατάψυξη, τις έκανα μποκοβο, σάλτσες ντομάτας με καυτερή.. Αλλά άρχισαν να περισσεύουν και λυπόμουν να τις πετάξω..
Βρήκα λοιπόν την λύση από την φίλη μου την Άννα που είναι λάτρης της αυτάρκειας και ξέρει πολλά μυστικά.
Τις έβαλα στο μούλτι και τις χτύπησα. Με λίγο λαδάκι τις έβρασα, πρόσθεσα λίγο αλάτι για συντήρηση. Μετά τις ξαναπέρασα σε μούλτι για να γίνει αλοιφή εντελώς και τις ξαναέβρασα για να μπορέσω να τις βάλω στα βάζα ζεστή.
Κονσερβοποίησα κανονικά με την παραδοσιακή συνταγή για σάλτσες.
Όταν ανοίγουμε βάζο βάζουμε λίγο λαδάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Είναι ιδανική για τυροκαυτερή μια κουταλιά με τυράκι και λαδάκι γίνεται τέλειο. Επίσης μπορείτε να βάζετε μια κουταλιά σε φαγητά που θέλετε να κάνετε πικάντικα.Μπορείτε ακόμα να την προσθέσετε σε μελιτζανοσαλάτες.
Αναρτήθηκε από Σοφία Κυριακίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου