Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Φασούλι το φασούλι γιεμίζει το σακούλι του καταχρεωμένου Δήμου Ωραιοκάστρου

O Σαραμάντος είχε το όνομα του εργασιομανή Δημάρχου και σφιχτού στη διαχείριση στο Δήμο Καλλιθέας οκτώ έτη τώρα. Ξεκινώντας την θητεία του στο Δήμο Ωραιοκάστρου άρχισε το συμμάζεμα, για να μπορέσει να βάλει μια σειρά στις άσκοπες σπατάλες που γινόταν τόσα χρόνια και   μόνο επιβάρυνση έφερναν στην τσέπη των Δημοτών Ωραιοκάστρου.
Δυανύουμε μια δύσκολη εποχή και όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και προσοχή αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα πανοτόκια και την επιτήρηση.
1ο βήμα καλής διαχείρισης του Δημάρχου Ωραιοκάστρου :
Έβαλε τέλος στα αυτοκίνητα του Δημάρχου κι άλλα που κυκλοφορούσαν σε όλη την Θεσσαλονίκη με καύσιμα του δήμου

Από σήμερα ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι αλλά και οι πρόεδροι θα μετακινούνται με τα αυτοκίνητα τους, μόνο για καθαρά υπηρεσιακούς λόγους και μέσα στο ωράριο θα τα χρησιμοποιούνε και αυτά με οδηγό.
Έτσι τώρα και δεν θα φθαρούν- συνεργία  , λάστιχα κ.τ.λ. – και θα κερδίσουμε – σαν δημότες και σαν Δήμος – τα έξοδα για καύσιμα και  το κυριότερο δεν θα σκανδαλίζεται ο πολίτης βλέποντας τις δύσκολες  - οικονομικά – ημέρες που περνάμε κάποιους να μετακινούνται με δημοτικά αυτοκίνητα, αργά το βράδυ.
Επίσης το όχημα του πρώην Δημάρχου και αυτό θα μεταφερθεί – μάλλον, αν δεν κάνουμε λάθος – στην δημοτική αστυνομία  και ο Σαραμάντος θα χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του το δικό του αυτοκίνητο πληρώνοντας αυτός τα καύσιμα, απο την τσέπη του. 
Δεν είναι πρωτοπόρος ο Σαραμάντος ούτε φέρνει την επανάσταση, κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι…αφού πληρώνονται από το κράτος και μόνο σε κάποιες έκτακτες περιπτώσεις ή σε επίσημες αποστολές, να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο του Δήμου και πάντα με οδηγό. 
2ο βήμα καλής διαχείρισης:
Βάζει από σήμερα ένα τέλος η σπατάλη με τα κινητά τηλέφωνα και τους μεγάλους λογαριασμούς που πληρώνανε οι Δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Ο Δήμαρχος αλλά και οι Αντιδήμαρχοι και όποιοι άλλοι είχαν την δυνατότητα να έχουν δωρεάν κινητά τηλέφωνα, τώρα δεν θα έχουν. Παρέλαβε από τους παλιούς τα κινητά τους τηλέφωνα – που ήταν και πολλά, με μεγάλους λογαριασμού – και τα έστειλαν στην αποστρατεία.
Δεν θα έχει κανένας  - ούτε και ο Δήμαρχος ο Δημήτρης Σαραμάντος – κινητό τηλέφωνο και όπως μας είπε όποιος θέλει να μιλάει  για να κάνει την δουλειά του, θα το κάνει από το δικό του κινητό τηλέφωνο. Εδώ  που τα λέμε την ώρα της υπηρεσίας τους  στο Δήμο μπορούνε να μιλάνε από τα υπηρεσιακά τηλέφωνα –  με μέτρο φυσικά -  αλλά και τις άλλες ώρες από τα δικά τους, γιατί δόξα το θεό και ο Δήμαρχος αλλά και οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι αλλά και άλλοι ...πληρώνονται.

3ο βήμα καλής διαχείρισης:
Δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώγια την νέα αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που με τον Καλλικράτη διπλασιάστηκαν οι ανάγκες του Δήμου και η παλιά δεν εξυπηρετούσε.
...με 0 κόστος λειτούργησε η αίθουσα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου.
Η παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα μετατραπεί σε γραφεία που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του Δήμου.

Γράφει η Κυριακίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: