Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...πηδάει και τα φτάνει.... λέει μια παροιμία

Αφορμή είναι η συνέντευξη που έδωσε ο κ.Καρασαββίδης Δημήτρης (Δημ Συμβουλος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ μιλώντας για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 2010.
βλέπε: 
http://www.xronews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=161:2011-01-14-09-21-01&catid=4:politics&Itemid=9
Ο κ. Καρασαββίδης αναφέρει τους λόγους που δεν είναι σήμερα η παράταξη του ΓΑΒΟΤΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ διοικούντες στο νέο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι χάσανε τις εκλογές εξαιτίας κακής στρατηγικής:
"Στην λανθασμένη στρατηγική που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απέδωσε ο πρώτος σε ψήφους στην περιφέρεια Ωραιοκάστρου δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πολιτεία με Όραμα» Δημήτρης Καρασαββίδης, τον αποκλεισμό από τη β’ Κυριακή.
Αν και χαρακτήρισε «έκπληξη» την εκλογή του Δ. Σαραμάντου στο δημαρχιακό θώκο του δήμου Ωραιοκάστρου, αποκάλυψε πως ο σχεδιασμός που έγινε έδινε βαρύτητα στην επαναληπτική και όχι στην προκριματική εκλογική αναμέτρηση.
«Θεωρούσαμε δεδομένη την πρόκριση του κ. Μπάτου στη β’ Κυριακή, γι’ αυτό και επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν το σύνθημα “Μπάτο, θυμήσου πως δήμαρχος δεν θα ‘σαι όλη τη ζωή σου” το οποίο να σας θυμίσω ότι χρησιμοποίησαν οι μαθητές, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έγιναν για τη σχολική στέγη στο Ωραιόκαστρο. Με τον ίδιο τρόπο, παραλλάξαμε και το σύνθημα “16+” με το “16 stop”, προκειμένου να καταδείξουμε τη θέληση μας για τελμάτωση της θητείας της απερχόμενης διοίκησης του δήμου», τόνισε ο πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον καποδιστριακό δήμο Ωραιοκάστρου".

Δηλαδή ο αγώνας που δήθεν έκαναν τα ανήλικα παιδιά, και κατέβηκαν όλη την οδό Κομνηνών φωνάζοντας συνθήματα, ήταν δημιούργημα της παράταξης ΓΑΒΟΤΣΗ, εγώ αυτό συμπερένω.
Χρησιμοποίησαν ανήλικα παιδιά για να περάσουν την γραμμή τους σε εκλογικό αγώνα. 
Αυτό μάλον είναι και "άνανδρο και ανήθικο", λέω εγώ τώρα. 
Και μάλιστα πολύ "ποντιακό" να έρχεστε κατόπιν εορτής και να περηφανεύεστε για το ανήθικο έγκλημα, και να το χρησιμοποιείτε για να δείξετε ότι εσείς πρωτοπορήσατε απέναντι στον Μπάτο, και να περηφανευτείτε γι αυτό σας το κατόρθωμα.

Με λίγα λόγια η παράταξη  ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ με επικεφαλή τον κ. Γαβότση δεν πίστευε ποτέ ότι θα έχαναν τις εκλογές από τον Δήμαρχο Καλλιθέας.
Το φαβορί γι αυτούς ήταν πάντα ο κ. Μπάτος.
Αναφέρει επίσης ότι και για τον κ. Μπάτο ανταγωνιστής φαβορί ήταν ο  κ. Γαβότσης, και όχι ο κ. Σαραμάντος.

Τότε πως εξηγείται όλος αυτός ο αγώνας να γίνει δικαστήριο του Σαραμάντου 2 μέρες πριν τις εκλογές, να βγάλουν καταδικαστική απόφαση, να λιδορήσουν το όνομα και του ίδιου και των συνεργάτων του, να τον κυνηγήσουν με κάθε ανήθικο μέσο, με κτυπήματα κάτω από τη ζώνη για να τον βγάλουν από τις εκλογές;
Μήπως όλο αυτό το σενάριο που ήταν προσχεδιασμένο, να πετάξει τον Δήμαρχο Καλλιθέας εκτός εκλογών, έδινε σε όλους τους αντιπάλους του την πεποίθηση ότι ο Σαραμαντος δεν αγωνίζεται, δεν παίζει, δεν είναι κίνδυνος γι αυτούς;
Γιατί από ότι γνωρίζουμε μια βδομάδα πριν τις εκλογές της Α Κυριακής τα γκάλοπ έδιναν 27% ποσοστό επιτυχίας στον Σαραμάντο και με την δυσφήμιση που του έγινε έπεσε 3-5%.
Αν ο κ. Μπάτος δεν φοβόταν τον Σαραμαντο σαν αντίπαλο θα έμπαινε σε αυτή την λογική πολέμου; Στην τακτική των χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη;

Αλλά κατόπιν εκλογών ο καθείς μπορεί να λέει ότι θέλει και να δικαιολογεί την ήττα του, όπως αυτός νομίζει.
Ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματα του...

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Συνδυασμός ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ανέβηκε πολύ γιατί δούλεψε εντατικά τον τελευταίο μήνα των εκλογών αλλά δεν ήταν αρκετό όλο αυτό να πάνε 2η Κυριακή.
Κι αν 2μέρες πριν τις εκλογές δεν κοκκίνιζε το Ωραιόκαστρο από φυλάδια κατά του Σαραμάντου, για να δημιουργηθούν εσφαλμένες και κακές εντυπώσεις στους ψηφοφόρους ο κ. Γαβότσης δεν θα έπαιρνε παραπάνω από 17-18%. 


Γραφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: