Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Α-Ω ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑ

 
Ο ανανάς είναι ένα φρούτο ακόμα πιο αλλεργικό με το γάλα γιατί η βρουμελίνη που περιέχει γίνεται τοξική όταν αναμειγνύεται με αυτό. "Χρησιμοποιείται για να σκοτώνει κατσαρίδες. Πάρτε ένα φρέσκο κομμάτι ανανά, ανακατέψτε το με οτιδήποτε γαλακτερό, βάλτε το στη γωνία που μαζεύονται οι κατσαρίδες και την άλλη μέρα θα τις βρείτε με τα πόδια ψηλά, αν και θεωρούνται το πλάσμα που αντέχει περισσότερο στην πυρηνική ακτινοβολία!
Το γιαούρτι με ανανά είναι δηλητήριο!!!

Α-Ω ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους

 
Ο Α. Μοράλες λέει οτι σύμφωνα με τις μελέτες του, όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία ή ακόμα και λευχαιμία. Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, όπου προσβάλλεται ο αιματοκρίτης και μπορεί να καταστραφεί το μεδούλι των οστών.

Γι αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι και ακόμα περισσότερα να πίνετε αλκοόλ μετά.

Α-Ω Λαχανικά στο μπαλκόνι μου.Λαχανικά στο σπίτι καλλιεργώ μόνος.Πως θα στηρίξω αναριχώμενα φυτά αγγουράκια στο μπαλκόνι

Έχετε πολύ λίγο χώρο στο μπαλκόνι σας αλλά σας αρέσει η κηπουρική. Πάντα θα θέλατε ένα λαχανόκηπο. Θα σας δώσω μια ιδέα, αλλά περιμένω να μου στείλετε φωτο για να δημοσιεύσουμε.
Αγαπητοί μου φίλοι όλοι όσοι ασχολείστε με την κηπουρική και θέλετε λαχανόκηπο στο σπίτι, σας λέω ότι θα μπορούσατε να έχετε:

-Τα αγγουράκια και τα cucamelons σας για το καλοκαίρι σε 2 μόνο παρτέρια.
Στηρίξτε στον τοίχο πλαστικό πλέγμα  και αφήστε τα να αναρριχηθούν. Και κόψτε τα φρέσκα την ώρα που θα κάνετε την σαλάτα σας. Η γεύση θα σας ανταμείψει.

Α-Ω Καλλιέργεια Μπάμιας ράτσας αμερικάνικου υβριδίου ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΠΗ 15 εκατοστά μέγεθος. Σπόρους που θα βρω. Μυστικά καλλιέργειας της


ΜΠΑΜΙΑ

Την φύτεψα πριν τρία χρόνια για 1η φορά. Ήταν ένα αμερικάνικο υβρίδιο που αγόρασα από εξωτερικό.Με μάτιασαν όλοι οι γείτονες και όποιος περνούσε έξω από τον κήπο.
Το φυτό είναι πολύ δυνατό, εύκολο στη φύτευση του, αντέχει χωρίς νερό εώς 15 μέρες, αλλά όσο το ποτίζετε τόσο δίνει μπάμιες. Το μέγεθος του έφτασε 2 μέτρα ύψος. Όσο για τις μπάμιες η διάσταση που πρέπει να κοπούν είναι 15 εκατοστά, και αν δεν τις κόψεις στην ώρα τους γίνονται στο μέγεθος αγγουριού και φυσικά δεν τρώγονται.

Όμως σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε έστω και μια σειρά 10 φυτά ανά 50 εκατοστά. Θα βγάλετε όλες τις μπάμιες της χρονιάς, θα βάλετε κατάψυξη.
Μαζεύονται καθημερινά ή πρωί ή στο ηλιοβασίλεμα, να φοράτε μακρυμάνικη μπλούζα να μην σας πιάσει αλλεργία.

Η σπορά γίνεται επί τόπου, σε προετοιμασμένες βραγιές ή αυλάκια, κατ’ Απρίλιο-Μάιο ή και ενωρίτερα, για τους πολύ θερμούς τόπους. Πάντως, πρέπει να πραγματοποιείται όταν περάσουν οι κίνδυνοι από τις παγωνιές, τις οποίες φοβούνται εξαιρετικά οι μπάμιες. - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html#sthash.QsUWU7So.dpuf
Η σπορά γίνεται επιτόπου τον Απρίλιο αλλά μπορείτε να την ετοιμάσετε και σε κεσεδάκια.
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και έτυχαν εξίσου.
Οι μεγάλες μπάμιες με μεγάλο καρπό θέλουν πότισμα καλό. Οι μικρές μπορούν να γίνουν και ξερικές.

Ξεκινά να ανθίζει στις 35-40 μέρες. Το φυτό αντέχει εώς το Σεπτέμβριο που αρχίζουν οι βροχές.
Τον καρπό μπορείτε να τον φάτε φρέσκο, κατεψυγμένο αφού το ζεματίσετε, αποξηραμένο.

Που θα βρείτε σπόρους του υβριδίου αυτού?
 http://www.aggelia.eu/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=76&sobi2Id=18035&Itemid=62



Η σπορά γίνεται επί τόπου, σε προετοιμασμένες βραγιές ή αυλάκια, κατ’ Απρίλιο-Μάιο ή και ενωρίτερα, για τους πολύ θερμούς τόπους. Πάντως, πρέπει να πραγματοποιείται όταν περάσουν οι κίνδυνοι από τις παγωνιές, τις οποίες φοβούνται εξαιρετικά οι μπάμιες. - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_6.html#sthash.QsUWU7So.dpuf

Α-Ω Καλλιέργεια tomatillos (τοματίλος) σπόροι, πληροφορίες, ιδέες

  Tomatillo plants are attractive, easy to grow and prolific. - Photo: © Marie Iannotti
Το βασικό συστατικό της μεξικάνικης κουζίνας δεν είναι η ντομάτα, αλλά η tomatillo-ένα λαχανικό με εσπεριδοειδών, γλυκιά γεύση. Φίνο φλοιοί σα χαρτί περιβάλλουν τις tomatillos, και από τα τέλη του καλοκαιριού, αυτό που φαίνεται σαν δισεκατομμύρια φρούτα κρέμεται από τα κλαδιά του φυτού, εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε περισσότερο από ό, τι μπορεί να ικανοποιήσει τον πόθο σας για salsa μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Μοιάζει με την φύτευση της ντομάτας, γίνεται 3-4 πόδια ψηλό, και θέλει στήριγμα φυτεύεται την άνοιξη.
Βάλτε σπορείο τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου. Μεταφυτέψτε Μάιο.
Θα πάρετε τα πρώτα λαχανικά σε 80 μέρες.
Οι καρποί κάτω από την χάρτινη φλούδα μπορεί να περιέχουν κολλώδη ουσία που θα πρέπει να πλύνετε. Αν σκοπεύετε να τα καταψύξετε κάντε το με τη φλούδα.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Cisineros - Πολύ μεγάλα, πράσινα φρούτα.
di milpa -  Μικρά λαχανικά άγρια ποικιλία. 

Ανανάς - Μικρά λαχανικά και φρουτώδη γεύση.
Purple - μωβ ποικιλία με μεγάλα, γλυκά φρούτα.
Toma Verde -  παραδοσιακή ποικιλία πράσινο χρώμα. 

Verde Puebla - Μεγάλες, παραγωγική πράσινη ποικιλία.

 Τα Tomatillos προτιμούν μια κάπως ουδέτερο pH του εδάφους, περίπου 6,5 έως -7,0, αλλά ως επί το πλείστον, θα αναπτυχθούν οπουδήποτε υπάρχει θερμότητα, ήλιος και κανονικό νερό.

Φυτέψτε αρχές Μαΐου γιατί απεχθάνονται τις παγωνιές. Οπωσδήποτε θα βάλετε τουλάχιστον δύο φυτά για να γονιμοποιηθούν. Θέλουν στήριγμα όπως οι ντομάτες.

Για πληροφορίες σπόρων στείλτε μήνυμα   zevs2013ltd@yahoo.gr

 

Α-Ω Οκτώ χρόνια κρίσης κλείνουμε.Ελπίζουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά μήπως γίνει το αντίθετο τελικά?

Η κρίση κλείνει οκτώ χρόνια στην Ελλάδα. Κάποιους τους άγγιξε πολύ νωρίς, κάποιους ελάχιστα και κάποιους που είναι βολεμένοι δεν τους άγγιξε καθόλου.
Τελικά όμως αυτοί οι τελευταίοι είναι αυτοί που θα την πληρώσουν και πιο άσχημα
Γιατί θα έρθει η ώρα που το κεφάλαιο θα τραβήξει το χρήμα από την αγορά και όλοι οι υπάλληλοι θα απολυθούν (Κατά τον Κοσμά τον Αιτωλό)

Άρα λίγο πολύ όλοι θα πληρώσουμε την κρίση. Απλά ο καθείς στην ώρα του. Κανένας δεν θα γλιτώσει.
Σήμερα χάσαμε την πίστη μας, χάσαμε τις αξίες, την ηθική. Γίναμε αχόρταγοι, γίναμε πλεονέκτες, γίναμε αχάριστοι. Όσο περισσότερα είχαμε τόσο απομακρυνόμασταν από το Θεό. Σταματήσαμε να παρακαλάμε το Θεό, σταματήσαμε να ζητάμε γιατί νομίζαμε ότι γίναμε εμείς Θεοί και μπορούμε τα πάντα.
Όμως έρχεται κάποια στιγμή για όλους που ο κόσμος χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Κι ενώ έχουν χτίσει αυτοκρατορίες, ένας πόλεμος, μια καταστροφή, ένας σεισμός φέρνει τα πάνω κάτω. Τότε ο χρήμα δεν έχει καμία αξία πια.

Στην αρχή ξεκίνησε από την οικοδομή και τα ακίνητα. Έβγαιναν τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης και φώναζαν, πέφτουν τα ακίνητα έρχεται η καταστροφή. Χιλιάδες κόσμος καταστράφηκε και έχασε τη δουλειά του που είχε σχέση με την οικοδομή. Μετά μεταφέρθηκε στους μικρομεσαίους, μεταφορικές, βιοτεχνίες μικρές, αγρότες, και παροχή υπηρεσίας επαγγέλματα. Τώρα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν όρθιοι, αλλά και αυτοί για πόσο;

Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα σήμερα βγήκε πολλά υποσχόμενη και με δυναμικές κινήσεις από την 1η μέρα που ανέλαβε.Το θέμα είναι, θα μπορέσουν να κάνουν ότι οραματίζονται, όταν η Ελλαδίτσα πάντα ήταν υποτελής κάπου, και έπαιρνε δανεικά και εντολές; Πόσο θα τους αφήσουν; Μήπως επειδή ο Τσίπρας δεν έδωσε όρκο θρησκευτικό, θα μείνει και από λίγο εώς ελάχιστα γιατί απλά δεν έχει την βοήθεια του Θεού; Δεν θα τον αφήσουν να κάνει τίποτα απολύτως;

Ο χρόνος θα δείξει και ο καιρός είναι κοντά.



Α-Ω Στο δρόμο του καπνού.Είδη καπνού.Πως να καλλιεργήσετε ερασιτεχνικά.Μυστικά και συμβουλές καλλιεργειας καπνού.Σπόροι καπνού.

 
Είδη καπνού:
Burley: O καπνός Burley και Βιρτζίνια  έχουν το ίδιο μέγεθος στα φύλλα, περίπου 20 cm έως 50 cm μήκους, αλλά στις ιδιότητες και τη συνοχή τους διαφέρουν. Το χρώμα του  καπνού Burley από ανοιχτό καφέ έως σκούρο brown. Ο Burley είναι ο δεύτερος κύριος τύπος καπνού που χρησιμοποιείται για τον καπνό πίπας. Τα Burley καπνά έχουν ένα ισχυρό άρωμα, φέρουν μια ελαφριά γεύση του κακάο στη γεύση? αλλά δεν έχει τη γλυκιά γεύση της Βιρτζίνια καπνών. Τα φύλλα Καπνού Burley συγκομίζεται όταν τα φύλλα χάνουν την ευκαμψία τους, έτσι ώστε τα φύλλα είναι πράσινα όταν αρχίζει η συγκομιδή. Τα φυτά που συγκομίζονται ολόκληρα, και κρεμιέται για να ξεραθεί σε αχυρώνες προστατευμένο από το φως του ήλιου. 

Oriental καπνός: Μια ποικιλία των καπνών, που καλλιεργούνται στην Τουρκία, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Τα πιο γνωστά είδη είναι Σμύρνη, η Σαμψούντα, Yedidje, Cavella και στην Προύσα. Ένα κοινό χαρακτηριστικό είναι ένα σκονισμένο, ξηρό και μερικές φορές ελαφρώς υπόξινη γεύση. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται επίσης σε "εξωτικά" τσιγάρων από την Αίγυπτο και σε άλλες αραβικές χώρας. Έχουν αριά γεύση.

 Βιρτζίνια: Τα virginia και oriental είδη  καπνού ανήκουν στον ίδιο τύπο, καθώς και οι δύο έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου και αρωματικό περιεχόμενο. Βιρτζίνια έχει μία τιμή ρΗ από περίπου 4.5, το οποίο από χημική άποψη σημαίνει ξινή. Ο Burley έχει τιμή pH περίπου 7, ή ουδέτερο. Αυτά τα κύρια είδη κατανέμονται σε διάφορους υποτύπους, οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω.  
Σε όλη την ιστορία του καπνού Virginia έχει υψηλή αξία, και σήμερα είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο καπνού βάση σε μίγματα καπνό πίπας
Η δημοτικότητα του καπνού Βιρτζίνια οφείλεται στην υψηλή περιεκτότητα φυσικών σακχάρων και αρωματικό περιεχόμενο στα φύλλα του. Αυτά τα φυσικά συστατικά δίνουν στο καπνό Virginia γλυκιά και αρωματική γεύση. Το φυτό της Βιρτζίνια αναπτύσσει φύλλα 20 cm 50 cm μήκους. Τον Καπνό Virginia συλλέγουμε σε διάφορα στάδια. Η ωρίμανση λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο, και τα φύλλα μαζεύονται όταν παίρνουν ένα κιτρινωπό χρώμα.
 Οι περισσότεροι Virginia καπνού είναι flue-cured (ξηραίνεται με θερμό αέρα), το οποίο σημαίνει ότι η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης των πέντε ημερών αυξάνεται αργά σε περίπου 80 βαθμούς Κελσίου.

Αβάνα: Nicotiana tabacum L.
Η Αβάνα είναι ένα ελκυστικό και παραγωγικό φυτό που φτάνει περίπου πέντε μέτρα ύψος και παράγει αρκετά, ροζ, σε σχήμα τρομπέτας λουλούδια. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αριθμημένα της Αβάνας καπνών. Είναι μια ποικιλία που χρησιμοποιείται για τα πούρα και για μάσημα.


Η Criollo χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή των πούρων. Καλλιεργείται στην  Κούβα και τα  καπνά εμφανίστηκαν από την εποχή του Κολόμβου. Ο όρος σημαίνει ενδημικών σπόρων, και έτσι μια ποικιλία καπνού με τη χρήση του όρου, όπως Δομινικανή Criollo, μπορεί ή δεν μπορεί να έχει τίποτα να κάνει με την αρχική της Κούβας σπόρο ούτε την πρόσφατη υβριδικά, Criollo '98.

 Ίσως η πιο έντονα αρωματική όλων των καπνών είναι η Perique, από το Saint James Parish, Λουιζιάνα. Όταν οι ακάδες έκαναν τον τρόπο τους σε αυτή την περιοχή το 1755, η Τσοκτάου και Τσικασάου φυλές καλλιεργούσαν μια ποικιλία καπνού με ένα διακριτικό άρωμα. Ένας αγρότης που ονομάζεται Pierre Chenet πιστώνεται με την πρώτη στροφή του τοπικού αυτού του καπνού στο Perique το 1824 με την τεχνική της πίεσης ζύμωσης.Θεωρείται η τρούφα των καπνών σωλήνα, ο Perique χρησιμοποιείται ως συστατικό πολλών μίγμα των καπνών σωλήνα, αλλά είναι πάρα πολύ ισχυρή για να την καπνίσει κανείς καθαρή σκέτη. Σε ένα χρόνο, το φρέσκο υγρό Perique επίσης μάσημα, αλλά κανένας δεν πωλείται τώρα για το σκοπό αυτό. Είναι παραδοσιακά ένα καπνός για πίπα, και εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής  συνήθως αναμιγνύεται με καθαρό Βιρτζίνια για να δανείσουν μπαχαρικό, τη δύναμη, και δροσιά στο μείγμα.

Λευκό Burley παρόμοια με καπνό Burley είναι το κύριο συστατικό στο μάσημα του καπνούκαπνός για πίπα μείγμα, και τα τσιγάρα αμερικανικού τύπου. Το 1865, ο George Webb του Brown County, Οχάιο φυτεύονται Κόκκινο Burley σπόρους είχε αγοράσει, και διαπίστωσε ότι μερικά από τα δενδρύλλια είχαν υπόλευκο, ασθενική εμφάνιση. Τους μεταμοσχεύονται στους τομείς ούτως ή άλλως, όπου εξελίχθηκε σε ώριμα φυτά, αλλά διατήρησε ανοιχτό χρώμα τους. Τα επεξεργασμένα φύλλα είχαν μια εξαιρετικά λεπτή υφή και εκτέθηκαν ως περιέργεια στην αγορά στο Σινσινάτι. Το επόμενο έτος φύτεψε δέκα στρέμματα (40.000 ) από τους σπόρους από τα φυτά αυτά, που έφερε ένα ασφάλιστρο σε δημοπρασία. Ο αέρας-cured φύλλο βρέθηκε να είναι ήπια γεύση και πιο απορροφητικό από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία. Λευκό Burley, όπως ονομάστηκε αργότερα, έγινε το κύριο συστατικό στο μάσημα του καπνού, Αμερικανός καπνός για πίπα μείγμα, και τα τσιγάρα αμερικανικού τύπου. Το λευκό μέρος του ονόματος χρησιμοποιείται σπάνια σήμερα, αφού το κόκκινο Burley, ένα σκοτεινό air-cured ποικιλία από τα μέσα του 19ου αιώνα, δεν υπάρχει πια αυτή η ποικιλλία.


Μπασμάς Ξάνθης 
Ο πιο αρωματικός του κόσμου , εξαιρετικής ποιότητας. Τα φύλλα του έχουν μέτριο πάχος και ερυθροκίτρινο χρώμα όταν ξεραθούν. Καλλιεργείται στη Χρυσούπολη Καβάλας στο Σιδηρόνερο Δράμας και στις περιοχές της Δυτικής Θράκης. Οι άνθρωποι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τα φυτά καπνού, περίπου 18.000 χρόνια πριν, όταν Ασιάτες μετανάστες διέσχισαν το Βερίγγειο Πορθμό, διαδίδοντας τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού. 18.000 χρόνια εξέλιξης της σχέσης του ανθρώπου με το καπνό έδωσαν γνώσεις τόσο για τη καλλιέργεια του φυτού όσο και για τη πρακτική του καπνίσματος. Σχετικά πρόσφατα ανακαλύψαμε όλοι μας το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει. Αρχικά ο καπνός έγινε γνωστός ως βοήθημα στις διάφορες τελετουργίες των ινδιάνων αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, καθώς τον χρησιμοποιούσαν για να σκοτώνουν τις ψείρες , ως εντομοκτόνο σε σοδειές και ως ήπιο αναλγητικό ή αντισηπτικό. Στην Ελλάδα ο καπνός άρχισε να καλλιεργείται προς το τέλος του 16ου και στις αρχές του 17ου αιώνα.
 Tο ύψος του κυμαίνεται από ένα έως δύο μέτρα. Το καπνόφυτο έχει περίπου 20- 30 φύλλα το μήκος των οποίων κυμαίνεται από 5 έως 90 cm, ανάλογα με την ποικιλία και τις εδαφικές- κλιματικές συνθήκες.

 
Διαβάστε περισσότερα για το ΜΠΑΣΜΑ ΞΑΝΘΗΣ και την καλλιέργεια του στο άρθρο: 

 http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_15.html

 Απο τα ελληνικά καπνά «Ζίχνα», «Ουδέτερος» Μακεδονίας, «Τσεμπέλια» Αγρινίου. Τούτες είναι οι ονομασίες μερικών από τους πιο εκλεκτούς καπνούς, οι οποίοι εξακολουθούν να φύονται στις ομαλές εκτάσεις της Ανατολικής Θράκης, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.
 Ένα δε, είδος καπνού, του οποίου η καλλιέργεια έχει σχεδόν εκλείψει είναι αυτό του «τουμπεκί». Το συγκεκριμένο είδος, το οποίο προορίζεται για τη χρήση του ναργιλέ, καλλιεργείται σε πολύ μικρή κλίμακα σε συγκεκριμένα χωριά του Ναυπλίου. Η επίσημη ονομασία του είναι «Nicotiana rustica.» 
Ντιρεκτίβες και ειδικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλύπτουν και ορίζουν τις τιμές, τις ποσότητες, τα επίπεδα παραγωγής, καθώς και τη χρήση των κατάλληλων μέσων για την ασφαλή καλλιέργεια και την προστασία τόσο του φυτού όσο και του περιβάλλοντος.

Διαβάστε πληροφορίες για την καλλιέργεια καπνού  σε γλάστρες-κήπο-μπαλκόνι για ερασιτέχνες:

 http://oreokastritis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_95.html