Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Α-Ω ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ. Επίσκεψη του Γ. Παπαλωσταντίνου στα σχολεία του Δήμου 13/1/2019









Σήμερα 13/1/2019   το απόγευμα και λίγο πριν δύσει ο ήλιος, προχώρησα μαζί με τους συνεργάτες μου σε επίσκεψη αρκετών σχολείων του δήμου μας προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά κατά πόσο μπορούν να δεχτούν με ασφάλεια τους μαθητές μας, ύστερα από σχεδόν μία εβδομάδα αναστολής της λειτουργίας τους.
Παρά το γεγονός ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ώρας από μέρους μας έγινε με σκοπό να δοθεί χρόνος, ώστε η διοίκηση να προλάβει να επιμεληθεί τον καθαρισμό των αυλών και των πεζοδρομίων μέσα και γύρω από τα σχολεία, η εικόνα που αντικρίσαμε στα περισσότερα από αυτά είναι απογοητευτική, αλλά κυρίως, επικίνδυνη για τα παιδιά.
Μετά από τέσσερις ημέρες «ηρεμίας» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, φαίνεται ότι ελάχιστα έγιναν για τον καθαρισμό των σχολείων. Το μόνο που είδαμε ήταν μερικούς ακούραστους γονείς, να προσπαθούν με δικά τους μέσα να ανοίξουν διαδρόμους έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν αύριο το πρωί, όσο πιο πολύ γίνεται, ασφαλή πρόσβαση στις σχολικές αίθουσες.
Είμαι σίγουρος ότι αύριο δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές θα αντιμετωπίσουν μία πάρα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση.
Είναι λυπηρό για ακόμα μία φορά να μην υπάρχει η στοιχειώδη μέριμνα και φροντίδα από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου για την ασφάλεια των μαθητών μας.Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου κ. Μαρία Μπίλα, του συζύγου της υποδιευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου κ. Νίκου Νταμπαλή, του δασκάλου του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σάββα Κουγιουμτζίδη και των άλλων εθελοντών. Επίσης συγχαρητήρια στις μητέρες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου.
Στην πρώτη φωτογραφία είναι οι εθελοντές του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, στη δεύτερη φωτογραφία το αποτέλεσμα της δουλειάς τους για να μπορούν τα παιδιά να φθάσουν στην είσοδο του σχολείου, στην τρίτη και τέταρτη φωτογραφία η υπόλοιπη αυλή του σχολείου. Στην πέμπτη φωτογραφία φαίνεται η κατάσταση περιμετρικά στο πεζοδρόμιο του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (Παλαιόκαστρο). Στην έκτη φωτογραφία είναι η είσοδος του Λυκείου Καλλιθέας και στην έβδομη η κατάσταση της αυλής του. Στην όγδοη φωτογραφία είναι η είσοδος του Γυμνασίου Καλλιθέας, στην ένατη η αυλή και στη δέκατη το γηπεδάκι του μπάσκετ. Στην ενδέκατη, δωδέκατη και δέκατη τρίτη φωτογραφία είναι η αυλή του Δημοτικού Πενταλόφου. Στην δέκατη τέταρτη φαίνεται η είσοδος του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και στη δέκατη πέμπτη η αυλή του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: