Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011 Μείωση -ρεκόρ που φτάνει το 45% στα τέλη του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ωραιόκαστρο, 15.4.2011





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μείωση -ρεκόρ που φτάνει το 45% στα τέλη του Δήμου Ωραιοκάστρου
Υλοποιείται προεκλογική δέσμευση της Διοίκησης Σαραμάντου

Μείωση δημοτικών τελών που φτάνει στο 45%, ποσοστό- ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα,  φέρνει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου για εξίσωση των τελών των παλιών Δήμων Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας με εκείνα που ίσχυαν στον παλιό Δήμο Καλλιθέας. 
Η εξίσωση αυτή, αποτελούσε πρωταρχική προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντου και υλοποιείται σε συντομότατο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε καθήκοντα.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα δημοτικά τέλη «πέφτουν» πλέον για όλο το Δήμο σε 0.90 ευρώ/τ.μ. για τις κατοικίες από 1,65 που ήταν στο Ωραιόκαστρο και 1,15 στη Μυγδονία και στο 1,80 ευρώ/τ.μ. για τα καταστήματα (από 3,21 στο Ωραιόκαστρο και 2,29 στη Μυγδονία). 
Ο  δημοτικός φόρος καθορίζεται σε 0,28 ευρώ/ τ. μ. για στεγασμένους χώρους και 0,14 ευρώ/τ. μ. για μη στεγασμένους χώρους, ενώ  το Τ.Α.Π. καθορίζεται σε 0,35ο/οο. 
«Η διοίκησή μας, πιστή στη δέσμευσή της και συναισθανόμενη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι συμπολίτες μας λόγω της κρίσης, προχώρησε στην εξίσωση ''προς τα κάτω'' των τελών. 
"Είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και μια αυτονόητη πρωτοβουλία, μια και πλέον όλοι οι συμπολίτες μας ανήκουν σε έναν ενιαίο και αδιαίρετο Δήμο", υπογραμμίζει ο κ. Σαραμάντος. 
«Είναι επίσης μια ακόμη απόδειξη ότι η διοίκησή μας είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη στο ακέραιο όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της», συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: