Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Α-Ω Η Θεσσαλονίκη πλέον πεινάει το 2013



Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, 12 Έλληνες σκιτσογράφοι στέλνουν μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία και στις φυλετικές διακρίσεις.
Σκίτσο του Σπύρου Δερβενιώτη

Θεσσαλονίκη  Σεπτέμβριος 2013
 Όλο και περισσότεροι γίνονται οι άστεγοι που ψάχνουν οτιδήποτε μπορούν να βρουν μέσα στα σκουπίδια, όλο και πληθαίνει ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης. Πιστευω ότι η πραγματική ανεργία στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω απο 50%. Αφήστε τι λένε οι στατιστικές οι εικονικές αυτές που μας παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
Τα κλειστά καταστήματα πληθαίνουν καθημερινά, οι δρόμοι ερημώνουν μήνα με το μήνα.
Πιστευω ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα και οι Θεσσαλονικείς νιώθουν "παιδιά ενός κατώτερου Θεού".....Η επαρχία δεν έχει αυτό το πρόβλημα. 
Η πείνα θα χτυπήσει πρώτα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Όπως κάποτε στην κατοχή ο κόσμος θα πέφτει κάτω από την πείνα. Πολλά τα κρούσματα παιδιών που έρχονται νηστικά και χωρίς κολατσο στο σχολείο.
Προχτές ένας κύριος μπήκε μεσα στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ με ένα κομμάτι πίτσα. Στην είσοδο του λεωφορείου καθόταν ένα παιδί αδύνατο γύρω στα 25. Μόλις τον είδε με την πίτσα στο χέρι έκανε την κίνηση που κάνουν τα σκυλιά, γλυφτηκε σαν να έλεγε "αμάν πως θα γίνει να σε φάω". Ο κύριος πήγε πιο μέσα στο λεωφορείο. Όση ώρα έτρωγε την πίτσα 14 ζευγαρια μάτια ήταν καρφωμένα πάνω του. Απορώ πως δεν πνίγηκε..... Γυναίκες, άντρες, παιδιά χωρίς εξαίρεση κυτούσαν τον άνθρωπο σαν εξωγήινο..... Μα καλά εδώ φτάσαμε????Αν είχα μια βιντεοκάμαρα να τραβήξω την εξαθλίωση του Θεσσαλονικέα θα εντυπωσιαζόσασταν.
Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι ανύπαρκτη η κίνηση σε Σταυρούπολη, Ηλιούπολη, Αμπελόκηπους, Νεάπολη, Ευοσμος..... σε σχέση με την Ανατολική.

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: