Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αναρμοστές συμπεριφορές απο Υπαλλήλους του Δήμου Ωραιοκάστρου

Επανελλειμένα έχω έρθει σε διένεξη με υπαλλήλους του Δήμου Ωραιοκάστρου τον τελευταίο χρόνο, οι οποίοι κρύβονται πίσω απο το τηλέφωνο, διατηρούν ανωνυμία, και δεν μιλούν ευπρεπώς σε πολίτες και δημότες.
Εργαζόμενη χρόνια στον Ιδιωτικό τομές γνωρίζω ότι το δικαίωμα του καθενός μας είναι να γνωρίζουμε με ποιον συνομιλούμε όταν παίρνουμε τηλέφωνο σε μια δημόσια υπηρεσία, για να μπορέσουμε να ζητήσουμε και ευθύνες των όσων μας λένε κρυμένοι πίσω απο τη ακουστικό.

Για πολλοστή φορά όταν τηλεφωνεί κάποιος στον Δήμο Ωραιοκάστρου ο κάθε υπάλληλος που σηκώνει το τηλέφωνο όταν ζητήσεις να μάθεις "με ποιον ομιλείς" εκνευρίζεται, μιλά άσχημα και κλείνει το τηλέφωνο στον Δημότη αρνούμενος να δώσει στοιχεία για το ποιος είναι.
Στην ουσία με αυτήν την συμπεριφορά μας λέει είμαι ο "Χ" του Δήμου Ωραιοκάστρου και δεν σας λέω ποιος είμαι, αν μπορείτε βρείτε με.....Γιατί ρωτάτε? Θα κερδίσω τίποτα? Μειώθηκε ο μισθουλάκος μου και έχω νεύρα, δεν σας εξυπηρετώ....έχω άλλη δουλειά τώρα....

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου θεωρούν ότι το να κλείσεις το τηλέφωνο σε έναν δημότη, είναι δικαίωμα τους, και δεν έχει καμία αξία, δεν έχει καμία επίπτωση. Υποβαθμίζουν την νοημοσύνη του κάθε πολίτη και θεωρούν ότι μπορούν να το κάνουν εύκολα απο τη θέση που κατέχουν.
Όταν όμως ο καημένος ο δημότης εκνευριστεί και φωνάξει, και τσιρίξει είναι "νευρικός, δύστροπος και μιλά άσχημα".....Ο "βολεμένος λοιπόν έχει δικαιώματα" και ο Δημότης έχει μόνον "υποχρεώσεις".

Για να μην αναφέρω ότι θα έπρεπε απο μόνοι τους όταν σηκώνουν το ακουστικό να λένε το όνομα τους. "Παπαδόπουλος παρακαλώ..... πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω?"......Κανελόπουλος παρακαλώ τι θα θέλατε?
Για να μην αναφερθώ ότι όταν μπαίνει ένας δημότης δεν θα πρέπει να ομιλούν στο κινητό τους, ή στο τηλέφωνο για προσωπικά τους. Για να μην αναφερθώ ότι πάντα στην εξυπηρέτηση έχει προτεραιότητα αυτός που είναι μπροστά στο γραφείο και μετά το τηλέφωνημα.....

Κανένας υπάλληλος δεν δικαιολογείται να έχει ανάρμοστη συμπεριφορά προς πολίτη γιατί μειώθηκε ο μισθός τους. Με λίγα λόγια θα πρέπει κάποιοι να αποχωρήσετε και μόνοι σας βρε παιδιά απο το Δημόσιο αν δεν σας αρέσει πια η αμοιβή σας.
Όποιος πιστεύει ότι δεν τον καλύπτει η δουλειά του ψάχνει κάτι άλλο.Δεν κάθεται πάνω στην καρέκλα που τρέμει και βγάζει τα νεύρα του σε όποιον έρχεται μπροστά του απο εκδίκηση.


Γράφει η Σοφία Κυριακίδου



Δεν υπάρχουν σχόλια: