Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Α-Ω ΝΕΑ Ωραιοκαστρο θερινή δημιουργική απασχόληση 2012

Από την επόμενη Δευτέρα ξεκινά ο Δήμος Ωραιοκάστρου για το φετινό καλοκαίρι τη «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών  κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών» για παιδιά 5-12 ετών για εργαζόμενες μητέρες.
Η συμμετοχή ήταν αυξημένη για φέτος, 250 μαθητές θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα το οποίο θα γίνει στο Ωραιόκαστρο, Παλιόκαστρο, Μελισοχώρι, Λητή στα Δημοτικά Σχολεία.
Ο Δήμος μας, κατανοώντας την έλλειψη ελεύθερου χρόνου που απασχολεί τους εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενος στην επίλυση ενός  σοβαρού κοινωνικού προβλήματος, αποφάσισε την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος για άλλη μια χρονιά.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και είναι μια προσπάθεια του Δήμου Ωραιοκάστρου να προσφέρει κοινωνικό έργο και βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στους γονείς που εργάζονται
Ο Δήμος έδωσε προτεραιότητα σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, ευπαθών ομάδων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Με σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών του και την ευχάριστη ενασχόληση των παιδιών αυτό το καλοκαίρι το πρόγραμμα επεκτείνεται στα 4 Δημοτικά Σχολεία περιλαμβάνει αθλητισμό, καλλιτεχνικά, μουσική, Εικαστικές δράσεις: Ζωγραφική-Κολάζ-Γλυπτική-Κατασκευές , προβολή ντοκυμαντέρ εκπαιδευτικών -ταινιών -περιβαλλοντικές-πολιτιστικές περιηγήσεις  και υλοποιείται από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς.
Η διάρκεια της δημιουργικής απασχόλησης είναι από 2/7/2012 έως 31/8/2012 και ώρες από 08:00 έως 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: