Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Α-Ω πως θα οργανώσω κελάρι

Πως θα ξεκινήσω να οργανώσω το κελάρι μου.

Θα χρειαστουμε οπωσδήποτε γυαλινα βαζάκια και καπάκια, μπουκάλια για κοσερβοποίηση.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε σάλτσες, φρούτα αποξηραμένα ή κομπόστες, ελιές.
Ένα βαρελι ξύλινο 50 κιλών  (praktiker 37,00 euro) για τυρί
Ένα βαρέλι δρυινο για κρασιί 50lt (praktiker 110,00 euro)
Πετρογκάζ με 2 μποτίλες αερίου για ώρα ανάγκης
Γκαζόλαμπα ή Λάμπα λαδιού

 Επίσης δεν πρέπει να λείπει απο το κελάρι σας
  • Αλάτι χοντρό.
  • Θειάφι γιά νά αποξηραίνετε φρούτα
  • Ξύδι. Αγοράστε ένα - δύο κιβώτια μέ δίλιτρες μπουκάλες.
  • Καρυκεύματα
  • Μαγειρική σόδα
  • Μαγιά ξηρη
  • Σακκούλες αποθήκευσης τροφίμων (γιά ψυγείο καί αεροστεγείς).
  • Αλουμινόχαρτο. Νά αγοράσετε πολλά ρολλά. Έχει 101 χρήσεις, καί μία από αυτές είναι οί πρόχειροι ηλιακοί φούρνοι.
  • Μεγάλες σακκούλες
  • Ντενεκέδες μεταλικούς μεγάλους 5-10 κομμάτια 
  • Μπουκάλα πλαστικά νερού ή αναψυκτικού
Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσπρια, αλεύρι, τραχανά, ρυζι, ζάχαρη στους ντενεκέδες βάζοντας στη βάση και πάνω στην κορυφή φύλλα δάφνης και ξερά κλαδιά βασιλικού, που θα διώξουν τα έντομα και τις κάμπιες. Επίσης στα πλαστικά μπουκάλια μπορείτε να αποθηκεύσετε φακή, ρύζι, σάλστα, ελιές,

Τό πραγματικό κλειδί της αυτάρκειας είναι νά διαθέτετε όχι μόνο αποθηκευμένα τρόφιμα αλλά καί τήν δυνατότητα καλλιέργειας των δικών σας δημητριακών καί λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: