Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου 2014 στο ΑΠΘ

Ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 102ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας και του έπους του ΄40, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ύστερα από την Εισήγηση του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Περικλή Μήτκα, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Ευάγγελος Λιβιεράτος, με θέμα «1912: Η κορύφωση της 25ετούς "χαρτογραφικής συγκρότησης" της Ελλάδας. Σημαινόμενα, συμφραζόμενα και αντανακλάσεις».
Η Τελετή θα αρχίσει με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη. Το Μουσικό Μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει το έργο του Βασίλη Τενίδη, με τίτλο: «Εισαγωγή 1940, βασισμένη σε μελωδίες που τραγουδήθηκαν στην περίοδο του Αλβανικού Έπους» και τον Ύμνο του Α.Π.Θ. του Μενέλαου Παλλάντιου. Συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Α.Π.Θ. και η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: