Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ανοιχτή Σκηνή «Δρόμοι της Παράδοσης» Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2014



Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014: Ποντοπόροι
Οι Ποντοπόροι είναι ένα δυνατό μουσικό σχήμα με πλούσια και ευέλικτα ηχοχρώματα, που αντιμετωπίζει την ποντιακή μουσική ως μια ζωντανή δυναμική γλώσσα. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική, κυρίως χορευτική, που ξεφεύγει από τα τυποποιημένα. Φορτίζει συναισθηματικά, προτρέπει σε γλέντι ξεσηκώνοντας ακόμα και τους αμύητους, υμνώντας τη χαρά της ζωής και της παρέας.
Στις συναυλίες οι Ποντοπόροι εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με τραγούδια γενικότερα της ελληνικής παράδοσης (Θρακιώτικα-Σμυρνέικα, αλλά και λαϊκά).
Παίζουν οι:
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (τύμπανα, κρουστά)
Γιάννης Παλαπουικήδης (κλαρίνο – γαβάλ)
Κώστας Καλούσης (τραγούδι)
Ηλίας Πίγκας (σάζι – ούτι – πάντζο)
Θόδωρος Σαμορκασίδης (λύρα – φωνή)
Τάσος Μαντζάρης (πλήκτρα)

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014: Μουσικό Πλήρωμα
Το Μουσικό Πλήρωμα παρουσιάζει, με έναν γνήσιο και συνάμα σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο. Ένα ταξίδι στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, υπενθυμίζοντας τον πλούτο που έχουμε στην παράδοσή μας, προσεγγίζοντας ρυθμικά και μελωδικά τις περιοχές της Ελλάδας και μη ξεχνώντας τα σημαντικά μουσικά ακούσματα από την παράδοση των αλησμόνητων πατρίδων (Μικρά Ασία, Καππαδοκία, Βόρεια Ήπειρος, Ανατολική Ρωμυλία κλπ.)

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014: Ο Αγάθωνας και η κομπανία του
Εδώ και 35 χρόνια, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης υπηρετεί πιστά και παρουσιάζει συστηματικά το ρεμπέτικο τραγούδι, ερμηνεύοντας τόσο παλιά και άγνωστα, όσο και γνωστά και πολυτραγουδισμένα άσματα, που έχει ανασύρει από το πλούσιο αρχειακό υλικό που κατέχει. Με τη φωνή του και το μπαγλαμαδάκι του θα μας κάνει συντροφιά και θα μας προσφέρει μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες.
Παίζουν οι:
Ηλίας Πίγκας (μπουζούκι)
Χρήστος Φωτόπουλος (κιθάρα)
Δημήτρης Θεοδωράκης (βιολί)
Νίκος Ιακωβίδης (ούτι)
Κώστας Βουτυράς (κρουστά και φωνή)
Κατερίνα Στεργιοπούλου (φωνή)
ΦεστιβαΛ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, 54630 ΣταυρούποΛη ΘεσαΛονίκη
τ 2310 589200, 589237, f 2310 651099
w monilazariston.gr, e festival@monilazariston.gr


ΕΝΑΡΞΗ 21.30

Δεν υπάρχουν σχόλια: