Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΡΕΙΣ ΤΥΠΟΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ» της Σωτηρίας Ζάνταλη




 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΡΕΙΣ ΤΥΠΟΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ» της Σωτηρίας Ζάνταλη
            Η θεατρική ομάδα H-art Attack σε συνεργασία με το Θέατρο Άρατος παρουσιάζει την κωμωδία της Σωτηρίας Ζάνταλη «Τρεις Τύποι Για Γέλια Και Για Κλάματα».
            Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία η οποία όμως έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Οι ήρωες του έργου παίρνουν το χαρακτήρα τους από ένα καινούριο βιολογικό μοντέλο. Το μοντέλο tri-anthropo Type Pashalidis. Σύμφωνα μ’ αυτό λοιπόν ο μοντέλο όλοι οι άνθρωποι, ανάλογα με ποιο τμήμα του εγκεφάλου τους λειτουργούν, ανήκουν βιολογικά μόνο σε τρεις τύπους, σε τρεις τύπους «για γέλια και για κλάματα» όπως λέει και ο τίτλος.
Άραγε εσείς σε ποιον τύπο ανήκετε;

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΡΓΟ: «Τρεις Τύποι Για Γέλια Και Για Κλάματα»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σωτηρία Ζάνταλη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Τσικάρας
ΣΚΗΝΙΚΑ: Ευγένιος Γκάλκιν
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Μύρων Μούτος
 ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος
ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ: Βασίλης Τσικάρας
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Χρήστος Μυλωνάς
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Σοφία Βουλαλά
ΦΟΡΕΜΑ ΑΓΑΠΗΣ: Ελένη Χασιώτη
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ανθίδου Μαρία, Βαφειάδης Σταύρος, Γκόγκος Γιάννης, Γκόσιος Άλκης, Γραικού Βασιλική, Δουκουζγιάνης Σταύρος, Ζάνταλη Σωτηρία, Καραγρηγορίου Χριστίνα, Κασιούμη Αλεξάνδρα, Κατριτζόγλου Άνθιμος, Μορφιάδου Ειρήνη, Νικόλας Νικολαϊδης, Σπύρου Κική
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10 Ευρώ. Μειωμένο 7 Ευρώ.
FACEBOOK  GROUP: https://www.facebook.com/events/697379753701013/

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ VIVA.GR, ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ GOODEALS.GR ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Α-Ω Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ άρχισαν οι Εγγραφές

Α-Ω Η Λέσβος εαλω.Δεν θα συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές η Λέσβος.

Αποτέλεσμα εικόνας για λεσβος μεταναστες          Όταν θα μας φάνε και την τελευταία βούκα που είχαμε για τα παιδιά μας, όταν θα κολλήσουμε αρρώστιες και δεν θα έχουμε φάρμακα, ίσως ξυπνήσουμε, ίσως συμπονέσουμε τους νησιώτες Έλληνες για αυτά που τραβάμε, γιατί τώρα λέμε τους καημένους μετανάστες...
Είδαμε τους Γερμανούς να υποδέχονται στο σιδηροδρομικό Σταθμό τους καημένους Μετανάστες με χειροκροτήματα. Όμως αυτοί ήταν λίγοι. Όταν θα πάνε εκατομμύρια θέλω να δω ποια θα είναι η υποδοχή των Γερμανών, θα τους πάνε για σαπούνι; Ο καιρός εγγύς.

Άλλη μια μέρα γεμάτη εντάσεις ξημέρωσε για την Μυτιλήνη λόγο της κλιμάκωσης του μεταναστευτικού στο νησί.

Συγκεκριμένα μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών άφησε πίσω του τον καταυλισμό Καρά Τεπέ, ώστε να συναντηθεί με μια άλλη μεγάλη ομάδα λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Λέσβου. Αφού ενώθηκαν οι δυο ομάδες, προχώρησαν από κοινού προς το δημαρχείο, καταλαμβάνοντας στο μεταξύ  την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, με αποτέλεσμα τον διαχωρισμό της πόλης μέχρι και αυτή την ώρα. Η μαζική αυτή κίνηση των λαθρομεταναστών έγινε με σκοπό την επίσπευση της καταγραφής τους και μετάβασής τους στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα με το γεγονός ισχυρή αστυνομική δύναμη έλαβε θέσεις επί της Ερμού, ώστε να συνοδέψει το το πλήθος και να εμποδίσει την κίνηση των λαθρομεταναστών προς της κεντρική αγορά.

Μέχρι στιγμής  έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ παράλληλα φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φωτιές προκλήθηκαν από τους λαθρομετανάστες με σκοπό τη δημιουργία ενώ είδους αντιπερισπασμού, καθώς όδευαν προς το λιμάνι.

 Να μη συμμετάσχει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου καλεί το λαό της Λέσβου ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, αν η κατάσταση με τους μετανάστες δεν εξομαλυνθεί, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον εισαγγελέα, μέσω του site Newsit ότι είναι «βαθιά νυχτωμένος».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος τονίζει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναφέρει:
«Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς, επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση».
Οσον αφορά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο κ. Γαληνός αναφέρει:
«Ο εισαγγελέας μετά απο επταήμερα λήθαργου μας λέει να κάνουμε αυτό που ήδη κάνουμε. Την προσπάθεια για την καθαριότητα για την απολύμανση, που στοιχίζουν ένα σωρό χιλιάρικα στον δήμο. Ο άνθρωπος πρεπει να είναι νυχτωμένος. Οι πρόσφυγες βρίσκονται παντού και ο εισαγγελέας μας ζητάει να του πούμε που βρίσκονται. Να πάρει μια σκούπα και να παει να καθαρίσει».

Α-Ω Κινέζος 256 ετών δίνει συμβουλές για μακροζωία

 Κινέζος 256 ετών δίνει συμβουλές για μακροζωία 
 Διατηρήστε μια ήρεμη καρδιά, καθίστε σαν χελώνα, περπατήστε γρήγορα σαν περιστέρι και κοιμηθείτε σαν σκύλος.  Με αυτή τη φράση ο Κινέζος βοτανολόγος που έζησε 256 χρόνια δίνει την επιτυχία της μακροζωίας, συμβουλές για καλύτερη ζωή και τις 15 συμπεριφορές που προκαλούν ασθένειες..
 
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα αίτια της νόσου σας ή των αγαπημένων σας από την οποία πάσχετε:
    Ζήλια – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
    Εκδικητικότητα – προκαλεί αϋπνία και ασθένειες του λαιμού .
    Η αδυναμία να βρεθεί μια λύση σε μια κατάσταση – προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.
    Η έλλειψη ηθικών αρχών – προκαλεί χρόνιες παθήσεις, λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος.
    Όντας πολύ κατηγορηματικοί ή ακλόνητοι στις πεποιθήσεις – αιτίες διαβήτη, ημικρανίες, και φλεγμονές.
    Καθιστική ζωή – προκαλεί τον αλκοολισμό, μυκητιασικές λοιμώξεις, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
    Επιθετικότητα – προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και κονδυλώματα.
    Επιφυλακτικότητα – προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.
    Σκληρότητα – προκαλεί την επιληψία, το άσθμα, και την αναιμία.
    Ανακινώντας συγκρούσεις – προκαλεί τη διεύρυνση του θυρεοειδούς.Απάθεια – προκαλεί τον διαβήτη.
    Ασυνέπεια ή να είναι άστατος – αιτίες υπογονιμότητας.
    Το να είσαι αγενής ή προσβλητικός – προκαλεί τον διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.
    Άγχος – προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και ασθένειες του δέρματος.
    Απληστία – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.
    Απάθεια – προκαλεί το Διαβήτη
Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι είναι αρκετό να θεραπεύσετε τον χαρακτήρα σας, και οι σχετικές ασθένειες θα εξαφανισθούν μόνιμα . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, για τις οποίες η σύγχρονη ιατρική δεν έχει θεραπεία. Πολεμήστε τα πάθη σας για να ζήσετε πολλά χρόνια

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια Φτιάχνω Ποντιακό Τσατσιπέλι Σάλτσα με πιπεριές και ντομάτες. Μια σάλτσα που θα αλείψετε στο ψωμί, στα μακαρόνια, με πατατάκια και μπιρίτσα, συνοδεύει κρέας

 
1 κιλό πολτό ντομάτας στο μούλτι χτυπημένο
2 κιλά πιπεριές Φλώρινας καθαρισμένες και χτυπημένης στο μούλτι
3 σκελίδες σκόρδο
1,5 κ.σ. κόλιαντρο(κίντζι στα Ποντιακά)  σε κόκκους (κοπανισμένο)
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
αλάτι, ζάχαρη
Λίγο λάδι
Τσιγαρίζω το σκόρδο με το λάδι.
Χτυπάω τις πιπεριές και τις ντομάτες στο μούλτι. 
Τα ρίχνω στην κατσαρόλα προσθέτω όλα τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι και σπάω το κολιαντρο στο γουδι και προσθέτω΄.
Τα βράζω καλά, και τα αφήνω μέχρι να χάσει το 1/3 των υγρών στην κατσαρόλα και πήξει. Τα αφήνω να κρυώσουν τα ξαναβάζω στο μούλτι για να κάνουν βελούδινη υφή. Τα ξαναβράζω μια φορά, και βάζω λίγο σπιτικό ξύδι στο τέλος πριν κλείσω το μάτι για γεύση και τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα για αποθήκευση.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Α-Ω Αυτάρκεια φτιάχνω πεστιλι πέτσα από δαμάσκηνα για τα παιδιά, αλλά και για τα μεγάλα παιδιά

 
ΠΕΣΤΙΛΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ Το πεστίλι το γνωριζαμε οταν ειμασταν μικρα σαν "πετσα" ή "γλωσσα". Προερχεται απο την ανατολιτικη κουζινα και ειναι ενα ακομη εξυπνο και νοστιμο παρασκευασμα για την αξιοποιηση και την διατηρηση των φρουτων. Ειναι αρκετα γνωστο στην Βορεια Ελλαδα, οπου διαδοθηκε απο τους πληθυσμους των προσφυγων που κατεφτασαν στις αρχες του περασμενου αιωνα εξ'ανατολων. Πολυ διαδεδομενο στην Τουρκια με το ονομα pestil, απ'οπου και η ελληνικη ονομασια του, ενω ονομαστο ειναι το πεστιλ της Καππαδοκιας. 
Στην Αιγυπτο και στην Μεση Ανατολη, θα το συναντησετε ως amaredin. Ουσιαστικα ειναι μια μαρμελλαδα που φτιαχνεται μονο απο τα φρουτα, χωρις την προσθηκη ζαχαρης και δουλευεται υπομονετικα σε χαμηλη φωτια μεχρι να εξατμιστουν τα υγρα της. Επειτα απλωνεται σε φυλλα και αφηνεται να ξεραθει στον ηλιο. Συνηθως γινεται απο βερυκοκκα ή δαμασκηνα, αλλα και απο κορομηλα, ροδακινα, μουρα ή συκα, και μπορει επισης να περιεχουν ξηρους καρπους.

 Θα χρειαστούμε

  • Διαφορα φρουτα, δαμασκηνα, βερυκκοκα, κυδωνια κλπ
  • για καθε 1 κιλο φρουτα, 3/4 του ποτηριου νερο
  • για καθε 1 κιλο φρουτα, 1 κουτ.σουπας κορν φλαουρ η νισεστε
  • για καθε 1 κιλο φρουτα 1-4 κουτ.του γλυκου κιτρικο οξυ (λεμοντουζο) ή λεμονι

  1. Πλενουμε καλα και βγαζουμε τα κουκουτσια απο τα φρουτα, οχι τις φλουδες. Κραταμε τα κουκουτσια και τα βαζουμε στο βράσιμο για να βγαλουν την πηκτινη τους.
  2. Προσθετουμε το νερο και την ζαχαρη μεχρι να βρασουν καλα, περναμε τον χυλο απο το μουλτι, ξαναβαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το κορν φλαουρ, βραζουμε πολυ καλα να πηξει και να φαινεται ο πατος της κατσαρολας οταν το ανακατευουμε.
  3. Στρωνουμε μια λαδοκολλα σε ενα ταψι και στρωνουμε την μαρμελαδα μας.
  4. Λιαζουμε σκεπασμενο για 2-3 μερες σε πολυ ηλιο, το βραδυ το παίρνουμε μεσα ή ψηνουμε για 2-3 ωρες σε 70 βαθμους στον φουρνο της κουζινας μας κα στεγνωσει καλα.
  5. Το φυλαμε αναμεσα σε δυο μεμβρανες η λαδοκολες.

Πως να φτιάξεις πέτσα ή πεστίλι ή αλλιώς Fruit Leather

Είναι μια διαδικασία φυσικής αποξήρανσης φρούτων και αποθήκευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφού πλύνουμε τα φρούτα αφαιρούμε το κουκούτσι και πολτοποιούμε την σάρκα με τον πολτοποιητή μας ηλεκτρικό ή χειροκίνητο. Ο πολτός που θα προκύψει σε ορισμένα φρούτα αποτελείται από πολύ νερό οπότε καλό θα ήταν να το βάλουμε να πάρει μια καλή βράσει έτσι ώστε να εξατμιστεί μεγάλη ποσότητα νερού, αν κάποια φρούτα είναι ξινά μπορούμε να προσθέσουμε λίγη στέβια ή ζάχαρη ή γλυκόριζα.
Κατόπιν το μείγμα το απλώνουμε σε λαδόκολλα με πάχος μείγματος μέχρι 3 χιλ. για να μπορέσει να στεγνώσει, αν βάλουμε μεγαλύτερο πάχος το τελικό αποτέλεσμα ή θα μουχλιάσει ή θα ξινίσει. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα διάφορα (τριμμένο καρύδι, σησάμι, ...κλπ).
Τοποθετούμε τις λαδόκολλες σε εξωτερικό χώρο σκεπασμένες με τούλι έτσι ώστε να αποφύγουμε την επαφή του μείγματος απ τα έντομα και αφήνουμε την αυξημένη εξωτερική θερμοκρασία (καλοκαίρι) να αφυδατώσει το μείγμα μας, τόσες ημέρες ώστε να γίνει μια μαλακιά πέτσα.
- See more at: http://www.ftiaxno.gr/2014/07/pestili-i-petsa.html#sthash.Qm8mq2P6.dpuf

Α-Ω Αυτάρκεια Φτιάχνω σπιτικό λιαστό κρασί μόνος. Το λιαστό κρασί της Σοφίας

 
Καταρχήν παίρνω τα σταφύλια και χωρίς να τα πλένω τα βάζω στον ήλιο να λιαστούν μια εβδομάδα ώστε να βγάλουν τα ζάχαρα τους.
Ποτέ δεν πλένουμε τα σταφύλια που θα κάνουμε κρασί, για να μην χάσουν τον μύκητα που έχει στη φλούδα. Αν έχει βρέξει δεν τα μαζεύουμε τουλάχιστον 10 μέρες γιατί δεν θα κάνουμε καλό κρασί.

Κατόπιν λίγα λίγα τα βάζουμε στο μούλτι μας και τα χτυπάμε.
Τοποθετούμε το χυμό με τα φλούδια σε ένα μεγάλο σκεύος, χύτρα, ή λεκάνη, η βαρελάκι πλαστικό
Η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στο βράσιμο του μούστου.
Από πάνω βάζουμε τούλι ή σίτα για τα μυγάκια..
Μετράμε τα γράδα αρχικά πρέπει να είναι 11,5-12,5

Μετά 3-4 μέρες πρέπει να βγάλουμε τα φλούδια και να καθαρίσουμε το μούστο.
Συνήθως το κάνω σε ένα τρυπητό ή κόσκινο πατώντας τα φλούδια να δώσουν όλο το μούστο.
Θα πρέπει να αφήσουμε το κρασί μας να ζυμωθεί για 25 μέρες σε θερμοκρασία 25-28 βαθμούς θερμοκρασία. Όταν γίνει  κρασί μας σταματά ο βρασμός που ακούγεται μέσα στο σκεύος όπως η γκαζόζα που αφρίζει.
Όταν θελήσουμε να σταματήσουμε την ζύμωση το σουρώνουμε με φίλτρο για να φύγει η οινολάσπη και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια σε σκοτεινό μέρος.
Προτιμούμε τα σκούρα μπουκάλια με φελλό και πλαγιαστά ώστε να παλαιώνει το κρασί μας και να αναπνέει. (Προσοχή μην το βάζετε να ωριμάσει δίπλα σε ξύδι, ή όπου έχει μυρωδιές μούχλας ή φαγητού).
Το κρασί μας θα γίνει 4 μήνες μετά περίπου τα Χριστούγεννα όταν το χρώμα του γίνει ρουμπινί διάφανο. Όσο είναι θολό δεν πίνεται. Αν λόγο θερμοκρασίας σας ξινίσει μην το πετάξετε. Το ξύδι που θα πάρετε είναι το καλύτερο φάρμακο, και ιδανικό για σαλάτες. Επίσης όσο πιο παλιό τόσο καλύτερο. Συνήθως το κρασί ξινίζει ή λόγο κακής θερμοκρασίας, ή γιατί τα σταφύλια έχουν βραχεί από βροχή.
Το λιαστό κρασί έχει αρκετό οινόπνευμα.
 
Τιπ μυστικό. Φέτος θα δοκιμάσω να βάλω και λίγη φράουλα μέσα για μυρωδιά.. που μ' αρέσει. Μπορείτε να πειραματιστείτε με βατόμουρο,κεράσι, βύσσινο, κράνα, δαμάσκηνο. 

Αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε το δικό σας κρασί. Αν έχετε και δικά σας σταφύλια τότε είστε τυχεροί που θα βγάλετε το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΚΡΑΣΙ ή ΞΥΔΙ

Γράφει η Σοφία Κυριακίδου




Ο καταλληλότεροι βαθμοί που θα πρέπει να έχει ο μούστος μας πρέπει να είναι 11.5-12.5.
Σε περίπτωση κατώτερου βαθμού σε 100 λίτρα μούστου μπορούμε να προσθέσουμε 2 κιλά ζάχαρη για να ανεβάσουμε 1 αλκοολικό βαθμό. Σε περίπτωση αρκετά υψηλότερου αλκοολικού βαθμού προσθέτουμε 8 λίτρα νερού στα 100 λίτρα γλεύκους για να ελαττώσουμε τo βαθμό κατά 1 μονάδα. Αυτό γίνετε γιατί το κρασί που έχει μικρότερο βαθμό είναι πιο ευαίσθητο σε μικροοργανισμούς και μπορεί να μας χαλάσει ευκολότερα, ενώ αυτό που έχει μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να έχει πρόβλημα στη διαδικασία της ζύμωσής του. - See more at: http://www.ftiaxno.gr/2008/09/blog-post_05.html#sthash.TLtDzJoO.dpuf