Είναι ένα λουλούδι που οι παλιοί το χρησιμοποιούσαν για να φτιάχνουν το προζύμι τους.
Μοσχοβολά το ζυμάρι σαν φρούτο. Αφρατεύει το ψωμί και κάνει πολύ ωραίο λευκό ψωμί ή και χωριάτικο.
Την συνταγή την μάθαμε από μια γιαγιά, το λουλούδι το βρήκαμε τυχαία και δοκιμάσαμε.
Έκτοτε το ψωμί μας γίνεται πάντα με αυτό το προζύμι το οποίο μαζί με το ΚΕΦΙΡ δεν λείπει από το ψυγείο μας. Χρησιμοποιούμε και μαγιά πιο λίγη, αλλά αν σε περίπτωση κάποτε δεν έχουμε μαγιά, πάλι ανεβάζει το ζυμάρι μας, απλώς θέλει πολύ ώρα ίσως μια μέρα για να το φουσκώσει μόνο του.
ΠΡΟΖΥΜΙ ΤΡΟΣ ή ΘΡΟΣ
Μπορείτε να το αγοράσετε από αυτό το e-shop και να το διατηρείτε για μια ζωή.
www.sporosbank.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου